Строят открит паркинг за 1000 места на Терминал 2

г. Автор
открит паркинг

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище „София“, който ще осигури 1000 нови паркоместа. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова по време на старта на строителните дейности, съобщават от министерството.

Тя посочи, че след приключването на този проект ще започне и дългоочакваният от всички основен ремонт на закрития паркинг.

„С изграждането на всички паркинги общият брой на паркоместата ще нарасне на 1800. Това ще гарантира по-доброто обслужване на пътниците и гостите на летище „София“, обяви заместник-министър Натова.

Тя подчерта, че тези проекти са част от първия петгодишен инвестиционен план, който концесионерът трябва да изпълни до края на 2025 г., като общо инвестициите за този период са 143 млн. лева.

„До края на миналата година концесионерът е вложил 54 млн. лева, а за тази година предвидените средства са 49 млн. лева“, добави Натова.

Заместник-министърът заяви, че очаква летищният оператор да запази добрия темп на изпълнение на инвестиционната програма.

„Реализирането на планираните проекти ще превърнат летище София в модерно, конкурентоспособно и предпочитано европейско летище“, отбеляза Анна Натова.

Участие в събитието взеха още главният изпълнителен директор на СОФ Кънект Хесус Кабайеро, кметът на район Слатина Георги Илиев, представители на Столична община и на фирмата изпълнител.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *