Район „Витоша“ ограничива застрояването на места без канализация

г. Автор
район витоша

През септември ще имаме решение, което ще ограничи застрояването на места без канализация, каза за Радио „Фокус“ Теодор Петков, кмет на столичния район „Витоша“ и зам.-председател на СДС. Приключи инициираната от кмета подписка против строителството на кооперации в района, а събраните подписи са 1800.

„Надявах се на по-голяма активност от гражданите, но явно не всички намират това за проблем. Веднага започнах разговори с главния архитект на София, той направи работна група, с госпожа Йорданка Фандъкова коментирахме тези въпроси. Подготвяме едно решение, нека окончателно да бъде изготвено като предложение и ще го разберете. Решението ще ограничи възможността за застрояване там, където няма канализация. Но в момента работим по този казус с ръководството на направление „Архитектура и градоустройство“, с кмета на София и предполагам, че през септември месец ще имаме готов текст и вариант на това, което предлагаме„, обясни Петков.

Кметът на район „Витоша“ добави, че към момента строежът на кооперации в района се регулира от Общия устройствен план.

„Издаваме най-много разрешения за строеж в София, почти всичките са проверявани от органите от РДНСК и главният архитект на района няма актове, с които да констатира, че незаконосъобразно е издал някое от разрешенията за строеж. Така че всичко е в рамките на закона“, отбеляза Теодор Петков.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *