С 3D принтер строят село в Латинска Америка (Видео)

г. Автор
3d-printer

В Латинска Америка ще бъде построено първото в света село само с къщи, изработени на 3D принтер.


Авторите на проекта засега не посочват неговото точното местоположение. В екипа на проекта са включени швейцарският дизайнер Ив Беар със студиото си Fuseproject, благотворителната организация New Story и компанията ICON, която се занимава със строителни технологии.

3d-printer

Проектът е посветен на борбата с бедността и има за цел да семейства, живеещи с по около 200 долара месечно да бъдат обезпечени с дом. Къщите в селото ще бъдат евтини, но с достатъчно удобства и варианти за алтернативи при климатични промени и дори разширяване при нужда.

Къщата ще бъде разположена върху 55 квадратни метра, като печатът й ще продължава 24 часа. С цел добавяне на пространство системата допуска дострояването на втори етаж. Общата разгъната площ за една къща ще е 120 кв. метра, като в нея ще се разположат още лятна кухня и място за отглеждане на птици и на растения.

3d-printer

В стените ще има усилващи елементи, за да се гарантира сеизмичната безопасност,  ще  бъде гарантирана и гарантира добрата вентилация на помещенията.Снимки: Fuseproject
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *