С 54 милиона вдигат зала „Арена Бургас“ (Видео)

г. Автор
арена бургас
Зала „Арена Бургас” ще е най-голямата мултифункционална спортна сграда в страната

Зала „Арена Бургас” е най-големият инфраструктурен обект за морския град и струва 54 млн. лв., а дълго отлаганото завършване трябва да е факт през 2020 г.

Със своя капацитет до 15 хил. души тя ще е най-голямата мултифункционална спортна сграда в страната, а в проектирането са заложени множество технологични иновации, съобразени изцяло със световните тенденции.

Спортният комплекс ще има голяма и малка зала, тренировъчни помещения, ресторанти, магазини, фитнес-център, голям паркинг и логистична база.

Пистата за лека атлетика ще бъде една от най-модерните на Балканите и в нея ще могат да се провеждат състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, художествена и спортна гимнастика и зимни спортове.

Още един ключов проект е на финала през 2020-а и това е Домът на нефтохимика на пл. „Тройката”.

След цялостна реконструкция на фасадата, добавяне на нова, декоративна и отваряне на централния вход и лятната вътрешна градина, в ремонта е предвидена и значителна интериорна реконструкция. Интересно е и друго – сцената на Дома ще бъде реставрирана в оригиналния вид. Тя става въртяща се, което ще позволява по-бързо да се сменят декорите.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *