Саудитска Арабия строи небостъргач с форма на куб (Видео)

г. Автор
murabba

Властите в Саудитска Арабия показаха преди дни подробности за дизайна на Мукааб – супервисок небостъргач с форма на куб, който ще бъде център на района Нова Мураба в центъра на Рияд.

Мукааб има за цел да се превърне в най-голямата построена сградна конструкция в света, с размери 400 метра височина, ширина и дължина. Сградата ще бъде разположена в северозападната част на Рияд, в зона от 19 квадратни километра, която ще се превърне в едно от най-големите сгради в центъра на град в света.

Основната характеристика на интериора на Мукааб ще бъде спираловидна кула, затворена в технологична структура. В сградата ще има и множество търговски, културни и туристически атракции, заедно с жилищни и хотелски единици, търговски площи и съоръжения за отдих. Проектът трябва да бъде готов до 2030 г., според официалното изявление на правителството на Саудитска Арабия.

Кварталът Нова Мураба ще разполага със собствена вътрешна транспортна система и е проектиран да предлага жилищни, работни и развлекателни съоръжения в радиус от 15 минути пеша. Културните предложения включват нов музей, университет по технологии и дизайн и завладяващ театър сред над 80 места за развлечение и култура.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *