След ремонт за 1,5 млн. лв. бул. “Константин Величков” отново в лошо състояние

г. Автор
бул. Константин Величков

Градските активисти от „Спаси София“ алармират за катастрофалното състояние на наскоро ремонтирания бул. “Константин Величков”.

Множество големи пропадания, дупки и пукнатини по трамвайното трасе на асфалта по булеварда, което беше основно ремонтирано за 1.5 млн. лв. преди малко повече от година.

бул. Константин Величков

Поради тези причини общинският съветник Борис Бонев е отправил официално питане до кмета на София Йорданка Фандъкова. В него се настоява за предоставяне на документи за това какви са причините за поредния некачествен ремонт и какво е предприела Столичната община да отстрани дефектите.

След шест месеца получих скандален отговор от Фандъкова. Не само, че нито един документ не беше предоставен, каквото задължение има кметът по закон, но в отговора си, Фандъкова твърди, че “всички дефекти и проблеми, констатирани по време на строителството, са отстранени от изпълнителя. Констатираните гаранционни дефекти също са отстранявани от изпълнителя”.

Според Бонев това не отговаря на истината.

От „Спаси София“ припомнят, че изграждането на споделеното трамвайно и автобусно трасе започна през 2018 г. и трябваше да бъде готово след няколко месеца.

От организацията припомнят още, че цялата отговорност за ремонта е в ръцете на Общината, тъй като проектът, изпълнението и строителният надзор са осъществени все от общински дружества.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *