Стартира изграждането на Промишлена зона „Юг“ в Бургас

г. Автор
Промишлена зона "Юг"

В ход са процедурите за обособяването на нова Промишлена зона „Юг“, която ще бъдат разположени в близост до пътния възел Бургас – Средец – Созопол, съобщиха от община Бургас.

Развитието на Индустриален и логистичен парк – Бургас навлиза в нов етап през настоящата година.

Новата зона за промишлени дейности ще се простира на площ от 600 декара. Тя ще бъде обособена на парцели с големина от 20 до 160 декара, като е планувана възможност те да бъдат групирани в зависимост от нуждите на новите инвеститори.

Цялостният проект за изграждането на обслужващите улици и техническата инфраструктура вече е готов. В заключителен етап е насипването на земни маси и заравняването на терена, за да могат да започнат следващите фази на строителство.

До началото на месец март трябва да започне преместването на електропроводите в нови трасета, както е предвидено в подробния устройствен план. На следващ етап ще започне строителството на пътища, които ще свързват отделните парцели. Предвидено е да има локално платно, което ще се намира в територията, прилежаща на пътя Бургас – Созопол, след кръговия пътен възел за „Меден рудник“.

Едновременно с това продължава подготовката за третата фаза от разширяването на Индустриален и логистичен парк – Бургас. Той предвижда обособяването на промишлена зона в местността 9-ти километър (Разсадника). Тя ще е разположена на площ от 150 дка в близост до главния път между Бургас и „Ветрен“. Предназначението на имота вече е променено, за да отговаря на изискванията там да се строят промишлени бази. Изготвя се и подробен устройствен план на терена.

Напълно готова е инфраструктурата на Индустриалния парк, намиращ се в северната промишлена зона на града. Нейната територия от 240 дка е запълнена почти изцяло. В момента там свои инвестиционни проекти реализират 35 компании.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *