Столичната община монтира 400 уреда за отопление на пелети, природен газ и климатици

г. Автор
климатици

До края на август предстои монтирането на още 400 уреда – климатици и отоплителни уреди на пелети и природен газ. Това съобщиха от Столичната община.

Към момента по проекта „Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“ безплатно са подменени над 3550 уреда с нови отоплитeлни устройства в София. Проектът предлага предлага възможност на гражданите сами да изберат вида на отоплителното устройство.

Домакинствата имат най-голям интерес към климатици, следвани от уредите на пелети и газ, показват подадените заявления, посочват от общината. Само от началото на този месец има подадени нови 50 заявления за кандидатстване.

В момента се извършва и годишен технически преглед на доставените отоплителни устройства през отоплителен сезон 2021/2022.

От „Московска“ 33 напомнят, че през настоящата 2022 г. продължават да се приемат заявления за подмяна на уредите за отопление на твърдо гориво, като поканата ще остане отворена до изчерпване на финансовия ресурс по проекта.


Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *