„Стримона“ подкрепи инициативата на социалната мрежа Volontime “Представям си утре…“

г. Автор
strimona-predstaviam-si-utre01
Стримона участва в конкурса Представям си утре

Награждаване на финалистите в конкурса „Представям си утре…“ , организиран от фондация „Добрите дела Волонтайм“ е реализиран с подкрепата на спонсорите в кампанията „Стримона“ и ING Bank Sofia.


Церемония по награждаване на финалистите в конкурса „Представям си утре…“ се състоя преди няколко дни в Нов български университет в Галерия УниАрт.

Volontime е социална мрежа, която свързва хората правещи добри дела. Под нейно ръководство бе организиран конкурс за есе на тема: “Представям си утре…“, по темата писаха студенти в университети от цялата страна.

Водещ на събитието по награждаването бе журналистът на NOVA Мирослава Иванова.
стримона

Целта бе да се даде възможност на студентите да използват силата на словото и да предадат посланието си към повече хора от обществото, които да ги последват и станат техни съмишленици. Идеята е участниците в конкурса да използват грамотно българското слово, чрез което да представят своята визия за „утрешния ден…“, колкото и абстрактна да е тя.

strimona-predstaviam-si-utre02

Представата на студентите за бъдещето като причина и предпоставка за действие за постигане на целите утре. Да обрисуват словесно своята представа за стремежите и ценностите, които ще властват в бита ни. Да изградят своеобразна словесна картина за състоянието на обществото. Да усетим пулса на поколението, което ще ни води.

Защо „Стримона“ подкрепи кампанията “Представям си утре…“?

strimona-predstaviam-si-utre07
„От голямо значение е младите хора да имат виждане, как биха искали да видят себе и средата около себе си утре. Имайки някаква представа за това, всеки човек става по-мотивиран в постигане на целите си. Ние от “Стримона“ подкрепяме кампанията “Представям си утре….“ , организирана от Фондация “Добрите дела Волонтайм“, защото смятаме, че по този начин ще се създаде едно предизвикателство пред студентите, да помислят и предизвикат себе си, представяйки живота си утре. Разказвайки вижданията и очакванията, които имат. Така те сами ще усетят нужната мотивация, за постигане на целите си и осъществяване на мечтите си. Една кампания, създадена да амбицира младите хора днес, за да бъдат успешни и креативни утре!“– коментираха от компанията.
strimona-predstaviam-si-utre06

Журито бе в следния състав:

Здравка Евтимова – автор на романи, кратки разкази, публикувани в 23 страни от света, лауреат на множество национални и международни литературни награди, представител на най-новата българска литература. Работи като преводач от английски, френски и немски език;
Татяна Явашева – журналист, редактор в сп. Икономика. Автор е на три поетични книги и е носител на награди за поезия. Член е на Съюза на българските журналисти;
Антонио Гинев – преподавател по БЕЛ с над 20 годишен опит, автор е на учебници по литература, участвал е в комисията по оценяване на изпитни работи на студенти;

strimona-predstaviam-si-utre03

Отличиха литературните творби на 14 студенти. На първо място бе класиран Симеон Александров – специалност Журналистика, второ място – Радина Иванова – специалност Журналистика, трето място – Владимир Илиев – специалност Българска филология.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *