Строят спортна зала за 3000 души на мястото на „Червено знаме“ в София

г. Автор
спортна зала

Многофункционална спортна зала за над 120 млн. евро ще бъде построена на мястото на спортния комплекс „Червено знаме” в София.

Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви във Facebook.

„На „Червено знаме“ ще изградим многофункционална зала с капацитет от 3000 души, допълнително три тренировъчни зали за различни видове спорт, открит и закрит плувен басейн, център за художествена гимнастика, зала за зимни спортове на закрито. Инвестициите на Министерството в спортната инфраструктура в София от 2015 г. насам са на обща стойност от 35 181 521 лева“, пише Кралев.

„Във връзка със засиления интерес към инвестиционните намерения за спортен комплекс „Червено знаме“, Министерството на младежта и спорта има разработено предпроектно проучване, което вече е представено на инвеститори с интерес към обекта. Работните разговори, свързани с проекта, бяха временно преустановени поради пандемичната обстановка“, съощава още министърът.

Терените на комплекс „Червено знаме“ ще бъдат използвани само и единствено за изграждане на спортна инфраструктура.

„Предпроектното проучване и параметрите за строителството са съобразени изцяло с устройствения план на Столична община, който отрежда зоната, в която са разположени терените, да е отредена за спорт и атракции с градоустройствени показатели, както следва: плътност – 25%, кинт – 0,5%, озеленяване – 40 %”, става ясно от публикацията на Кралев.

Прогнозната стойност за строителството на спортния комплекс възлиза на над 120 млн. евро. Предвижда се изграждането на многофункционална зала с капацитет от 3000 души, допълнително три тренировъчни зали за различни видове спорт, открит и закрит плувен басейн, център за художествена гимнастика, зала за зимни спортове на закрито и други.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *