Започва ремонтът на Айтоския проход

г. Автор
айтоски проход

Започва ремонтът на над 33 км от Айтоския проход от петък. Той е най-удобната и кратка връзка за шофьорите от Варненска област с автомагистрала „Тракия“.

Инвестицията е за над 24,3 млн. лв. Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд.

За по-бързото му реализиране трасето е разделено на два лота – 29 и 30. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 15 месеца.

Началото на участъка, който ще се ремонтира, е от моста над язовир „Цонево“, а краят е недалеч от с. Вишна в област Бургас. Строително-монтажните работи предвиждат изграждането на нова конструкция на местата с недостатъчна носимоспособност и полагане на нова асфалтобетонова настилка в целия участък.

Основно ще бъдат ремонтирани 6 мостови съоръжения, сред които са мостът над яз. „Цонево“, над р. Камчия и р. Гермето. Проектът предвижда разширяване и укрепване на скалния тунел, в близост до с. Билка. В участъци от пътя ще бъдат възстановени или надстроени укрепителните стени.

Третокласният път осигурява транспортните комуникации на гр. Провадия, на Девня и Варна, на Нови пазар и Шумен с Айтос, Карнобат и Бургас и преминава през населените места – с. Добромир и с. Билка.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *