Индустриално изпълнение на модулна система скеле PERI UP Flex и PERI UP Easy в завод Свилоза

г. Автор
PERI

„Свилоза” АД е единственият производител в България на сулфатна избелена целулоза и продукти от нея.

Изграждането на електростанция от биомаса на базата на комбината ще има за резултат повишаване на ефективността му и до възможността да се произвежда електроенергия за енергийната мрежа на страната.
Проектът се състои от няколко сгради, като в основната сграда се помещават котел, топлообменни съоръжения, парна турбина и електрогенератор. Сградата е с размери в план 57 m на 34 m и височина 46 m. Основната стоманобетонна конструкция е рамкова, като плочите са гредови. Носещата конструкция на производствените мощности е пространствена метална конструкция.

PERI

Изисквания на Инвест Строй Монтаж ЕООД към PERI

• Поетапно изграждане на скелето – от него се изпълняват кофражните и армировъчни работи;
• Поетапна доставка на материала и ефективното му управление на обекта;
• Осигуряване на удобна и бърза работа на работниците на обекта;
• Навременно отстраняване на извънредни препятствия, породени от сложността и мащабите на обекта;
• Покриване на високи изисквания за безопастност и гъвкавост на приложената система скеле.

PERI

Решение на PERI

Конструкцията на една от зоните на обекта е изключително сложна. Това налага комбинирана употреба на системите PERI UP Flex и PERI UP Easy.

PERI

Строителните дейности на обекта се извършват при разнообразието от приложения – фасадно скеле, кули за достъп, окачени платформи за складиране на материали, работно скеле за инспекция на вътрешността на котела, работно скеле за полагане на изолационните покрития на различните производствени съоръжения. Благодарение на предимствата на системите на PERI става възможно вкарването на едрогабаритни компоненти през фасадата при вече монтирано скеле.


Спецификите на проекта налагат детайлна инженерна работа и постоянен мениджмънт на обекта. Благодарение на модулността на система PERI UP Flex става лесно изпълнимо вкарването на елементите от скеле през отвори с малки габарити за целите на работата по вътрешността на котела.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *