Изберете Meldorfer Original за нестандартни фасади

г. Автор
Meldorfer

Meldorfer® Original са декоративни тухлички, подходящи за фасадни и интериорни облицовки, които се произвеждат със занаятчийска техника, спазвана през последните 40 години във фабриката Nindorf, северна Германия.

Разнообразието от дизайни, структури и размери, които Meldorfer® предлага, не поставят ограничение на въображението. С тях можете да реализирате всяка нестандартна идея за декоративен финиш, независимо дали става въпрос за екстериор или интериор.

Лекота, здравина, устойчивост на неблагоприятни атмосферни влияния, разнообразието от размери и структури, правят Meldorfer® Original синоним на качество и надеждност, а и идеална възможност за дизайнери и архитекти по отношение на творчеството. 

Традиция и технология

Meldorfer® Original е перфектна комбинация от технология, иновация и традиция.  Повече от 40 години производството се извършва на едно единствено място в света – Германия. През 2022 е изграден и втори завод, който да поеме голямото търсене на Meldorfer.

Както естетиката на тези ръчно изработени елементи, така и тяхната функционалност задават ненадминат стандарт в сферата на фасадите и интериорния дизайн. За архитекти, дизайнери и инвеститори, гамата от продукти Meldorfer® отваря прозорец към един нов свят за оформление на фасади и интериорни пространства.

Meldorfer

Устойчивост и монтаж

Оригиналният Meldorfer®  са изключително устойчиви на неблагоприятни атмосферни влияния, UV лъчи и се отличават с Клас А1 по реакция на огън.

Изходната суровина е произведена механично с над 90% естествен пясък, смлени камъни и ценни минерални пълнители и впоследствие обработена ръчно от занаятчиите. Тя е основен елемент за получаване на особено здрава, устойчива на удари и лесна за почистване повърхност.

Декоративните тухлички Meldorfer  се отличават с дебелина между 4 и 6 милиметра (около 8 милиметра, включително лепилно-шпакловъчния слой). Поради ниското си тегло (5kg/m²) са много лесни за монтаж. Не е необходимо изграждане на специална рамка или други по-особени инструменти за монтаж. Всичко това от своя страна пести време и много разходи в сравнение с другите видове керамични покрития.

Подходящ за полагане върху топлоизолация

Meldorfer

Original Meldorfer® са подходящи за облицоване на сгради от стандартна зидария, както и за довършване на топлоизолационни системи и вентилируеми фасади. Освен това са идеално решение за полагане и в интериорни помещения.

Що се отнася до топлоизолационните системи, Meldorfer® Original може да се използва независимо от дебелината на вида на изолационния материал (Вата, EPS Dalmatina и полиуретанови панели).

Голямо предимство на Meldorfer® е възможността да се избегне добавянето на дилатационни фуги. Лепенето и фугирането се извършва с един материал, което отново пести време и разходи. Колко широка да е фугата или да я няма изобщо е решение на клиента.

В сравнение с „класическите монолитни покрития“, когато се предвижда покритие с Meldorfer®, се избягва допълнително дюбелиране върху мрежата – друг аспект, който допълнително намалява времето и средствата за монтаж.

Meldorfer

Варианти и цветове

Оригиналните Meldorfer® за нетрадиционно решение за финишно покритие, което предлага на архитекти, проектанти и клиенти неограничени възможности за екстериори и интериори.

Meldorfer

Градска класика

Линията URBAN CLASSIC Original Meldorfer® предлага традиционен материал с модерна визия. Автентични и безпогрешни, Meldorfer са идеални за постигане на традиционна визия, с иновативен прочит. Релефен, естествен и с неповторим външен вид, с Meldorfer ще постигнете типична архитектурна визия за градовете, граничещи със Северно и Балтийско море.
Meldorfer

Нов дизайн

Линията NEW DESIGN предлага нови перспективи и възможности за дизайн:  широка гама от варианти с визия на дърво, естествен камък, метал и бетон, винаги ръчно изработени чрез занаятчийски техники.

MeldorferСвободен стил

Той предлага широка гама от комбинации и възможности за творчески проекти: могат да бъдат създадени всякакви формати и съчетания, от правилните геометрии на триъгълници и квадрати до органични и аморфни форми, от многоъгълници през елипси до сложни артистични дизайни.

Meldorfer

Модулните елементи REPLICA предлагат разнообразие от решения за съществуващи фасади в перфектен стил и верни на оригинала. Много сгради, в които ще живеем и работим през следващите десетилетия, са построени в далечното минало и понякога са много ценни сгради. Тяхната енергийна модернизация и запазване на оригиналните форми и цветове, представлява едно от най-големите архитектурни предизвикателства на бъдещето.

Meldorfer

Интериори

Гамата модулни елементи ORIGINAL MELDORFER® са предназначени и за довършване на вътрешни стени, като алтернатива на други видове покрития и мазилки. Интериорните дизайнери разполагат с безкрайно разнообразие от решения за създаване на специфична среда с оригинален и неповторим стил. Цветове, форми и структури в основен скандинавски стил или според приветливия средиземноморски вкус. Елементите могат да се монтират и върху стени от гипскартон.

Meldorfer

Изтеглете брошурата на Meldorfer и вижте няколко реализирани обекта в България!
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *