Капаци от ламарина VAS pro – завършване и защита на бордове

г. Автор
капаци от ламарина

За осигуряване на водоотвеждане и защита от атмосферни условия на сградната конструкция и фасадите, VAS pro създават иновативните капаци от ламарина – решение за всички бордове.

Специално проектираните капаци защитават фасадата на всяка сграда чрез оформяне на надежден наклон за оттичане на водата и покриване на изходящи вентилационни отвори при окачени вентилирани фасади.

Капаците от ламарина VAS pro, разположени по бордовете на сградите, са с естетичен архитектурен вид и са предназначени за завършек на плосък покрив и  калкани.

капаци от ламарина

Защо да изберете VAS pro за вашия покрив?

Ламарината, като материал, съчетава в себе си редица качества, като антикорозивни свойства, ниско тегло, еластичност и висока защита от атмосферни влияния. Благодарение на неоспоримите си качества, капакът за борд от ламарина VAS pro, осигурява надеждна бариера срещу стичане на вода по фасадата и  предпазване от компрометирането на сградната конструкция.

Предимства на капаците от ламарина VAS pro

 • Антикорозивни свойства и добра пластичност. Защитава сградата от външни атмосферни влияния – без неприятни стичания, напуквания и петна по фасадите;
 • Напълно безопасни за околната среда и здравето на хората материали;
 • Възможност да бъдат използвани при всеки наклон, форма на сградата;
 • Без необходимост от почистване, специална поддръжка и боядисване;
 • Негорим материал. Капаците са с високи пожарозащитни функции, което предотвратява възникването развитието на пожари;
 • Висока издръжливост на ветрово натоварване на отделните елементи, което предотвратява опасното отделяне (излитане) на капаците от борда и възможността от предизвикване на инциденти;
 • Линейно разширение – свободно движение на елементите без да се компрометира конструктивната им устойчивост;
 • Лесен монтаж и фиксиране. Благодарение на специален екструдиран профил, който задава наклон за отичане на водата, капаците от ламарина VAS pro осигуряват бърза и лесна инсталация на елементите;
 • Подходящи при окачени вентилирани фасади.

капаци от ламарина

 Правилното водоотвеждане – гаранция за дълъг живот на сградата

За да се предотврати компрометирането на сградната конструкция, фасада или покрив е изключително важно правилното извеждане на водата или кондензната влага извън сградата или към специален хидроизолиран участък в нейните контури. Един покрив е напълно завършен, когато всеки елемент е с високо качество, добра инсталация и функционално приложение. Експертите от VAS pro ще ви консултират и проектират, според спецификите на вашата сграда, най-доброто хидроизолационно решение.

За да сте винаги информирани ще ви запознаем с основните характеристики, елементи и сечения на капаците от ламарина VAS pro. Основните елементи , които правят шапките за борд  незаменим съюзник срещу метеорологичните промени и капризи на времето са: борд, топлоизолация, хидрофобен шперплат, екструдиран носещ профил, капак.

капаци от ламарина

 Новият дизайнерски алуминиев профил, който осигурява възможност за поемане на линейните разширения на капаците, служи за конструктивно закрепване на финишния елемент /шапката/ без необходимост от крепежи и други елементи. Той е с иновативни гумени уплътнения за пълно прилепване на капакът от ламарина и ограничаване достъпа на водата. Новият профил е с екструдирани канали за водоотвеждане в желаната посока и ъгъл на сгъване, който не нарушава конструктивните му свойства.

капаци от ламарина

Капаци според вашата фасада

 • Вентилируеми фасади и фасади от термопанели. Изнасянето на капака е 20-40 мм, според височината на борда.
 • Контактна фасада /минерална мазилка/. Изнасяне с по-голямо разстояние – 30-60мм. По-голямото изнасяне предотвратява обливането на фасадата, както и компенсира възможни отклонения.

Капаци от ламарина VAS pro – защитете вашата сграда, сигурно бързо и удобно!
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *