Керамичен завод Мирково – изкуството да създаваш най-доброто за клиента

г. Автор
Керамичен завод Мирково

COVID-19 кризата и последвалата я война в Украйна създадоха много голяма динамика на цените във всяко едно отношение. Това повлия не само на основните ценообразуващи фактори като горива и електроенергия но и на цените на металите и материалите, които са наложителен разход.

ИЗКУСТВОТО НА ИНОВАЦИИТЕ

Като български производител, ние от Керамичен завод Мирково, се стремим да отговорим на нуждите на местния пазар.

Предвид динамиката и при търсенето и при предлагането, сме в непрекъснат контакт с нашите дистрибутори, за да можем да отговорим на изискванията на пазара и на клиентите ни.

  • Положихме много усилия, за да повишим капацитета на производствената ни линия, като се стремим да подобрим и качеството на произвежданите от нас изделия.
  • Независимо от трудния период и непредвидимата икономическа среда, повишихме месечните възнаграждения на два пъти през последните шест месеца на нашите служители. Защото те са нашият най-ценен ресурс, който трябва да бъде не само запазен, но и мотивиран.
  • Стремим се, поради повишеното търсене, да дадем възможност на нашите експерти да се развиват и усъвършенстват, което е важно за тяхното реално удовлетворение от своя труд и усилия.
  • Като местен производител се стремим да затвърдим партньорските си взаимоотношения с нашите дистрибутори и доставчици. Предвид това независимо от динамиката на цените, не сме се позовали на форс -мажорните обстоятелства, за да постигнем по-добри краткосрочни икономически резултати.

НАШИТЕ ПРОДУКТИ

В новата линия на Керамичен завод Мирково имаме възможността да произвеждаме много видове продукти, различни по форма и характеристики. Това ни прави гъвкави и конкурентни, с възможности за отговор на нуждите на пазара.

Керамичен завод Мирково

Затвърдихме се като надежден партньор и предвид това успяхме да се наложим и в сегмента на пазара за керамични блокове с размери дължина 380 мм ширина 250 мм и височина 240 мм, от лек и тежък тип. Тези изделия се ползват предимно за външни стени на сградите. Продуктите които произвеждаме имат изключителни технически характеристики, които ги правят идеален избор. Изделие, което се пласира изключително добре на пазара е с размери 330 мм на 120 мм и височина 240 мм. То се ползва за вътрешни стени на сградите. Благодарение на своите качества, то удовлетворява най-високите стандарти за шумо и топлоизолация.

ЦЕЛИ

  • С цел оптимизиране на дружеството, оператор на Керамичен завод Мирково сме в процес на преструктуриране. Предвиждаме по този начин да постигнем по оптимална работа на отделните звена с цел предприемане на по – бързи действия като реакция на повишената динамика на пазара. Освен това очакваме да успеем да реализираме скритите резерви на дружеството и в частност на производството.
  • Предвидили сме освен това на базата на нашето ноу-хау и с помощта на наши партньори в България и чужбина, да оптимизираме допълнително някои основни технологични процеси. По този начин ще постигнем в дългосрочен план отново повишаване на капацитета и още по-важното на качеството и на асортимента.
  • Пред строителния бранш предстоят големи предизвикателства свързани със „зеления преход“. Предстои промяна и в изискванията, които в скоро време ще бъдат заложени в нормативната база, както в България така и в Европа като цяло. Това ще добави нови трудности пред производителите на строителни материали както и при строителния бранш като цяло.
  • Обогатяване на качеството на нашите продукти, чрез поставяне на ключова цел за устойчивост. Това е причината цялата производствена верига да отговаря на високи екологични стандарти, благодарение на нашите цели за внедряване на иновативни индустриални техники и суровини, които намаляват отпадъците и консумацията на енергия.

Керамичен завод Мирково

Реинвестирайки в развойна дейност, усъвършенстване на процесите, автоматизация, оптимизиране на разходите за енергия и най-вече квалифициране на персонала,  даваме възможност на нашето производствено предприятие да има бъдеще, независимо от трудностите, които предстоят.

Керамичен завод Мирково – керамика на бъдещето.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *