Красиви и цветни фасади за десетилетия – мисия възможна с Caparol!

г. Автор
фасада
Обект: Резиденъл парк София

Човек сменя облеклото си в зависимост от настроението и случая, но при фасадите не можем да променяме цвета й според настроението ни.

Фасадата има две основни роли. От една страна тя е външната част на конструкцията и има чисто защитна функция, а от друга изцяло естетична. С най-новите технологии от Caparol фасадата се превръща в сигурен щит на дома, без да се променя плътността на цвета си за десетилетия.

За какво трябва да внимаваме като знаем, че следващото обновяване на цвета ще е след 20-30 години?

Устойчивостта на цвета във времето зависи от вида на фасадния продукт и от пигментите, влизащи във формулата за постигане на желания цвят. Класификацията на продуктите е в зависимост от тяхното свързващо вещество и е A, B и С, като клас А е най-високият клас, а класификацията на пигментите е 1, 2 и 3 и показва устойчивостта на пигмента на слънчевата радиация. Тъй като оцветената боя е комбинация от качествата на продукта и на пигментите са възможни различни варианти, като клас А1 определя най-висока устойчивост.

фасада

Устойчивостта на цвета във времето и високата устойчивост на атмосферни влияния са в пряка зависимост и с висока устойчивост на термодинамични натоварвания, т.е. със системите на Caparol нямате ограничения в цветовете и е възможно да се направят контактни фасади дори и в черен цвят с коефициент на светло отражение равен на 5.  Какво показва ниският коефициент на светло отражение може да разберете като кликнете на снимката.

фасада

Повечето цветове, които се използват в момента и се търсят се постигат чрез добавяне на органични пигменти, които ги прави по-нетрайни във времето. За да запазите плътен и наситен цвят за десетилетия препоръчваме картел Fassada A1, в който са селектирани само цветове с неорганични пигменти, които са гаранция за устойчивост във времето.

фасадаПродуктите с NQG Technology са клас А и в комбинация с високоустойчиви неорганични пигменти осигуряват максимална стабилност на цвета и устойчивост във времето. Друг много важен фактор от съществено значение е замърсяването. Дългогодишните изследвания на този проблем и тестове в най-замърсените градове в света показват, че NQG продуктите са с най-висока степен на защита от замърсяване и в комбинация с висок клас на цветоустойчивост (А1) гарантира брилянтна и чиста фасада за дълголетия.  Независимо дали е ново строителство или реновация на стара сграда е добре да инвестираме в качествени продукти и системи, за да си спестим главоболия занапред.

За повече детайли може да се свържете с търговските представители на Caparol или да посетите шоурумът им.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *