Пълзящ покрив – впечатляващо решение за вашата фасада

г. Автор
пълзящи покриви
Керемидите не са само за покриви!

Нерядко сме наблюдавали впечатляваща архитектурна визия с по-нетрадиционна употреба на материали. Нововъведенията в практиката често са следствие от такава дейност.

Ето и един конкретен пример.

Керемидите придават завършеност на покрива. Поглеждайки къща със скатен покрив отдалеч, я възприемаме в нейната цялост, разглеждаме равнините, които те оформят и образуването на наклоните на съответните места. Но какво би се получило, ако употребим интересната морфология на керемидата на по-видимо място?

Оказва се, че можем да направим забележителна фасада с керемиди. Керемидите заемат своето място не само в покривите, а и в оформлението на външните стени.

пълзящи покриви

Как се прави пълзящ покрив?

Точно, както звучи. Имате възможност да не търсите друга външна облицовка върху грубия строеж на сградата. Съществува още една алтернатива – да изберете керемиди, монтирани върху стените. Равнината на покритието „слиза“ по стените чак до към земята, за да създаде хомогенно оформление на сградата. Макар и да не е нов подход, пълзящият покрив все още не е много популярен в България. Използването на керемиди по фасади на жилищни и обществени сгради се оказва визуално впечатляващо и икономически изгодно решение. Освен естетическите предимства, пълзящият покрив ни предоставя и някои неоспорими практически ползи.

Топлоизолация

Облицованата с керамични керемиди стена гарантира отлична топлоизолация на Вашия дом. Подобно решение е особено подходящо за горещи райони с влажен климат.

пълзящи покриви

Звукоизолация

Ако домът Ви се намира в гъсто заселен квартал или близо до оживена пътна артерия, вероятно имате проблем с нивата на шума. Дебелината на керемидите, добавена на една или две външни стени, може да изпълнява функцията на ефективна звукоизолация. Звукът ще остане отвън, а вие ще чувствате комфортно.

Пожароустойчивост

Покривните керемиди са устойчиви на огън и високи температури и са високо устойчиви под въздействието на екстремни климатични условия.

Флуидност, взаимообвързаност на архитектурния образ

Традиционният облик, който създава керемидата, придобива нови форми, когато тя е поставена върху фасадата. Дори и при по-просто формообразуване на сградата, обогатяващата текстурата и обединяването на равнините създават качествено нова съвременна естетика.

пълзящи покриви

Трудно е да се отрекат естетическите и практическите ползи на пълзящия покрив. При избор на такова фасадно оформление ще бъде необходимо да полагате същата грижа за него, както и за покрива си. Дълготрайността обаче е гарантирана.

пълзящи покриви
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *