PERI с нови системни решения на обект Сентрал Парк в София – PERI UP Evotop и транспортна система STS 300

г. Автор
Бранш: Скеле
PERI

Central Park е впечатляващ комплекс със седем сгради с 12 дка парк, напомнящ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк.

Концепцията на проекта Central Park има за цел да постигне балансирана градска среда, благоприятстваща устойчив и съвременен начин на живот. Разположен върху парцел с площ от близо 30 дка, комплексът се състои от седем сгради с височина 50 м., с разгъната застроена площ от близо 90 000 кв. м., при ниска плътност на застрояване от малко над 10 000 кв. м.

Комплексът предоставя пространствата за отдих и социална комуникация, осигуряващи висок комфорт на обитаване.

За изпълнението на фасадните обшивки PERI участва като партньор с доставката на системно скеле. Избраната система PERI UP EVOTOP представлява най-иновативния продукт в портфолиото на компанията – по-бързо, по-лесно и още по-безопасно с новите модулни елементи. Един вертикален прът и един хоризонтален ригел гарантират максимална стабилност и товароносимост, като едновременно с това правят монтажа и демонтажа много по-лесен.Системата отново позволява безопасен монтаж от долно ниво благодарение на възможността за монтаж на вертикалния елемент с предварително окачен на него поне един парапет.

PERI

Едни от най-важните изисквания към осигуряването на решение с фасадно скеле за конректния обект са:

1) оптимизация на проекта и количеството вложен материал;
2) инженерно съдействие по време на сглобяването и разглобяването на проектната конфугурация;
3) поетапни доставки, съобразени с етапността на изграждане на скелето и сроковете за изпълнение на фасадните обшивки.

С подробения 3D модел на фасадната система скеле PERI UP EVOTOP компанията удовлетворява изискванията на клиента като гарантира максимална точност на всеки детайл и реално количество вложен материал на обекта.

PERI

Компактното складиране на елементите е друго много важно предимство на системата. То е един от определящите фактори при избора на материал за една строителна площадка.

PERI

Ускоряването на монтажните дейности на скелето на една от сградите беше решено с интегрираната транспортна система STS 300 на PERI. Тя дава възможност, както за вертикален, така и хоризонтален транспорт, благодарение на наличието на лесно преместваемите транспортни кошове. Максималната допустима височина за обслужване с тази система е 50 m, което напълно отговаря на спецификите на обект „Central Park“. За оптимизиране на работните процеси е предвиден комплект от два транспортни коша за всяка вертикална ос на машината.

PERI
PERI
С транспортната система бе постигната оптимизация на времето за сглобяване от монтажната група – близо 400 m²/ден само от трима работника.

PERI

PERI България
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *