Прецизно системно решение от Hoval за завода Оsram

г. Автор
hoval

Изборът на подходяща вентилационна и климатична система е от решаващо значение още в етапа на проектиране, когато става въпрос за високотехнологично производство със спицифични изисквания за микроклимат. Наличието на достатъчно свеж, пресен и филтриран въздух повишава не само комфорта, но и производителността на служителите. Благодарение на децентрализираната системата, която не изисква въздуховоди, инсталираното решение в завода OSRAM отговаря идеално на инфраструктурата на сградата, специфичните условия на микроклимат и осигурява достатъчно свободно пространство по височина.

Постигане на специфичните изисквания на клиента

Заводът на OSRAM в гр. Пловдив е с разгъната застроена площ близо 18 000 m² и се състои от административна част, производствена и складова база, където при пълна заетост, ще бъдат реализирани около 900 работни места. Спецификата на произвежданите продукти – светодиодни матрици и модули, LED, сензори и системи за управление на осветлението за интелигентни сгради – изискват и специфични условия на микроклимат.
topvent-hoval-1
За осигуряването на тези условия най-доброто решение бе децентрализираната климатизация от Ховал с покривни апарати TopVent®, които отопляват, охлаждат и подават пресен въздух в халетата. Благодарение на патентованата с

и система за разпределение на въздуха AirInjector® покривните апарати разпределят равномерно и плавно затопляне и охлаждане в работната зона, без усет за течение и без мъртви неклиматизирани зони. Пресен въздух се осигурява в норми. Освен в работната зона, равномерно е и разпределението на въздуха по височина. Това е трудно постижимо с друг вид климатична техника. Благодарение на системата с AirInjector®, въздушната струя може да достига работната зона с подходяща температура, без да има усет за течение, като това е възможно дори при монтаж на много голяма височина (дори при 25 м).
Спестяване на пространство и време за монтаж

Покривните апарати освен, че осигуряват най-добрия климат в големи еднообемни зали, те също и спестяват така важното пространство вътре в тях. Това е така, защото тук липсват големи въздуховодни канали, отнемащи от обема на халето. Покривните апарати TopVent на Hoval са свързани единствено към електрическата мрежа и компактни тръбни хидравлични връзки към котелното помещение. Мястото, което заемат тръбните трасета е значително по-малко от мястото, заемано от големи въздуховоди. Това също е предимство и по време на монтажа. Апаратите идват готово окабелени и подготвени за монтаж. Те се поставят на предварително подготвения покривен отвор и се свързват към тръбната и електрическа мрежа. Покривният монтаж и малката подпокривна височината на вътрешната тела е така добре проектирана, че гарантирано няма никакви смущения на работния процес и складирането на готовата продукция.

Добавена стойност и доволните клиенти

Системното решение за отопление, охлаждане и вентилация от Hoval дава добавена стойност в цялата тази прецизна обстановка на водещия производител на висококачествена осветителна техника. Комфортът в работната обстановка и постигането на стандартите за енергийна ефективност за ниско енергийни сгради са гарантирани, а те са важни за всички нас.

Удоволетворените клиенти са най-силното доказателство, че сме на прав път. Те ни вдъхновяват да бъдем още по-добри в бъдеще, защото в полза на всички е да се грижим за опазването на енергията и околната среда.

Автор: инж. Станимира Димитрова
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *