Сиенит Холдинг АД с мащабен проект по управление на строителството

г. Автор
Sienit

Една от най-големите строителни фирми в страната Сиенит Холдинг АД поръча софтуерно решение за управление на оперативната дейност по строителството на СИ ДОТС – ЕООД. Софтуерната система включва отчет на извършените дейности и вложени материали за обектите си (СМР). Решението ще отчита всеки ден, на определен етап или период от време, вложените строително-монтажни работи. В това се включва отразяване на работата на подизпълнители, монтажни и строителни групи, както и използваната механизация.

Системата, поръчана на cDots, която работи и в други строителни фирми ще подобри отчетността на предприятието към инвеститорите му като ще предоставя всекидневна информация за развитието на обекта (строежа), вложените материали и ще съпоставя данните със заложените бюджети. В системата е видимо всеки ден докъде е стигал проектът и нотифицира при отклонение на заложените норми. Системата ще изпраща мейл до ръководството на компанията, ако обектът (строежът) не е навлязъл в планирания етап на строителство или бюджетът за материали се е изчерпал за сравнително кратък период от време. По този начин компанията ще следи онлайн развитието и ще може да вземе мерки преди потенциално забавяне или друг проблем в строително-монтажните работи.

С внедряването на софтуера от фирма cDots ще се подобри отчетността и към подизпълнителите – прецизно ще се отразяват предоставените услуги и ще се знае във всеки един момент приключените етапи от процеса. Системата в бъдеще ще бъде отворена към инвеститорите, които със свои потребителско име и парола ще могат да осъществяват всекидневен контрол над извършените СМР по обекта и виждат разходваните средства, материали и труд.
Sienit
Системата събира информация за използвани ресурси, материали, механизация, съпоставя ги с отчетните норми и заложените предварителни рамки. Дава ежедневна информация на всички засегнати страни в обекта и контролира изпълнението. С това решение Сиенит ще се превърне в лидер в бранша и ще е образец за своите клиенти, инвеститори, партньори и служители за коректност и 100% точно изпълнение.
Sienit
Решението не е ERP система, няма пряко отношение към счетоводството, заплати и осигуровки на служители, както няма и нормативно, административно и правно отношение към строителния процес – управлява оперативните дейности по изпълнение на СМР. Софтуерът не е ограничен с лицензи в ползването му, както и в броя на служителите, под-изпълнителите, юридическите или физически лица за работа с него. Решението е уеб базирано, портал, който работи на всички устройства, на които има Интернет без необходимост от инсталации на специални приложения или други специфични софтуери.

„Отчетите, които се правят от техническите ръководители или ръководителите на обекти по СМР всеки ден се осъществяват от мобилен телефон. Програмата е интуитивна – създадохме я за хора с ниска компютърна грамотност, които да отчитат извършените СМР, без да е необходимо да притежават специфични компютърни умения. А за хората в офиса – системата сама обработва информацията и дава представа как нещата вървят точно сега, в този момент“, споделя управителят на Си Дотс ЕООД Филип Дечев.

„Амбицията ни е решението е да се развие, като напълно-автоматично отчита ползваната механизация като мото-часове, гориво и машино-смени“ допълва Филип Дечев от фирмата производител.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *