South Water Flats – качество и дизайн от Reynaers Aluminium

г. Автор
Бранш: Дограми
Reynaers Aluminium

Сгушен на брега на залива Кемпенфелт в Онтарио, Канада, South Water Flats е модерен архитектурен проект на частен дом.

Симбиозата между околната среда и неприкосновеността на личния живот е благодарение на впечатляващото количество остъкляване и иновативни решения, разработени от Reynaers Aluminium в сътрудничество с производителя и инсталатора Big Glass Openings.

Собствениците на къщата избират мястото преди близо шест години с желание да живеят на брега на езерото. Преди това живеят в конвенционална къща от дървен материал, но винаги са имали желанието да преследват ултра модерна архитектура, която да може динамично и изразително да реагира на грандиозната обстановка край езерото. Концепцията за къщата е разработена от самите тях.

Reynaers Aluminium

Къщата е разположена далеч от пътя и съседните имоти, позволявайки усещане за недосегаемост на личния живот. Съвременият дизайн на дома и стъпаловодната последователност на плоски покриви осигуряват изчистен и опростен модел, който служи като неутрален фон, за да подчертае остъклената входна врата, която всъщност е въртяща се.

Reynaers Aluminium

Посетителите могат ефективно да виждат през входа, фоайето и самата къща към езерото отзад. По този начин къщата се превръща в канал, а не в препятствие. Изживяването на пейзажа се подсилва чрез архитектурата и използването на стъкло.

Reynaers Aluminium

Оформлението на къщата /общо 3600 квадратни фута площ/ е съсредоточено около брега на езерото с отворена зона за живеене – трапезария и кухня, обърнати към водата с окачена фасада на Reynaers Aluminium Concept Wall 50 с височина 8 метра и ширина 9 метра. Директният достъп за изход чрез двойно сгъваема система на вратите, води до плувен басейн и се спуска към езерото. Системата за  врати тип хармоника Concept Folding 77 от Reynaers Aluminium се простира на 5 метра дължина с височина 3 метра, за да се постигне естествен преход на интериора към външното жилищно пространство.

В допълнение към фасадата Concept Wall 50 и вратите хармоника Concept Folding 77 се използват и прозорците и вратите Concept System 77 от Reynaers Aluminium.

Reynaers Aluminium

Не са необходими стълби, за да се осъществи плавна връзка от басейна до езерото. Зоните на мазето и фитнеса умело използват стратегическо позициониране на светлинни кладенци, за да се подчертае връзката между жилищното пространство и водата. Основната спалня, дневната и работните зони са позиционирани така, че да може оптимално да бъде използвана източната и югоизточна сутрешна светлина. Структурно остъклени ъгли позволяват широко отворени гледки. Стъклото, използвано в прозорците е произведено от Careys в Ирландия и представлява комбинация от двойно и тройно стъкло, в зависимост от ориентацията на фасадата на сградата. Едновременно с това къщата е до голяма степен защитена на запад, за да осигури, както слънчев контрол, така и поверителност.

Reynaers Aluminium

Специално дистанционно управление е включено, както в прозорците, вратите, така и в сгъваемите системи за врати. Всички моторизирани отвори могат да се управляват дистанционно, за да се осигури оптимален въздушен поток през къщата.

Reynaers Aluminium

В допълнение към усъвършенстваните персонализирани решения, предоставени от Reynaers Aluminium, големите стъклени отвори (BGO) предлагат гъвкавост във всяка стъпка на проекта от неговия дизайн до крайната инсталация.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *