Технологията на Samsung Wind-Free™ показва нови нива на иновации в климатичната техника

г. Автор
Samsung Wind-Free™ Cooling
Новият Wind-Free™ на Samsung - първият монтиран на стена климатик, разполагащ с технология за охлаждане без студена струя.

Най-новият продукт от дългогодишната история на иновациите в климатичната инсталация е технологията на Samsung Wind-Free™ Cooling, която оптимизира въздушния поток, за да внесе нови нива на комфорт във всеки дом.

Новият Wind-Free™ на Samsung – първият монтиран на стена климатик, разполагащ с технология за охлаждане без студена струя. Уредът осигурява постоянни температури, без директно да охлажда потребителите с неприятния студен въздушен поток, предлагайки стойност, която може да се почувства както в дома, така и в сметката за електричество.

Вдъхновени от високоговорителите

Разработването на климатична система, която не разчита на силни струи за охлаждане на стаята, не беше лесна задача и изискваше Samsung да преработи начина, по който уредът изпуска въздух и регулира силата на неговия полъх.

Вместо просто да проектира конвенционална система, която би се опитала да сведе до минимум излагането на потребителите на студени струи и коригирайки силата на вятъра, екипът на Samsung експериментира с няколко иновативни подхода, за да намери по-ефективно решение.

В ранните етапи на процеса на разработка, в стремежа си да намерят ефикасен метод за разпръскване на въздуха, екипът изследва различни тъкани. Анализирайки няколко разновидни платове под микроскопи, те стигнаха до заключението, че система, включваща хиляди миниатюрни микроотворa, които според техните изследвания са по-малки от 1 мм и са разположени за постигане на апретура* от 40%, ще осигури оптимална циркулация на въздуха. Въпреки това екипът реши, че дори и да се базира на тъкани, климатик от типа „микроотвор“ може да бъде икономически ефективен и сравнително лесен за производство, но съществува възможност издръжливостта му да се окаже проблем.

Samsung Wind-Free™ Cooling

Продължавайки със своите анализи, дизайнерите насочиха вниманието си към други материали, които биха им позволили да развият по-нататък своята хипотеза. Въпреки че резултатите бяха обещаващи, те все още не бяха сигурни, че са се справили напълно с проблема с конденза, който често се среща в климатици, изработени от метал или пластмаса, чийто дизайн не позволява на хладните струи да се носят свободно.

Пробивът на Samsung в крайна сметка дойде от доста по-малко вероятен източник: високоговорителите. След като забелязаха, че техните дизайни се отличават с „въздушни микроотвора“, подобно на онези, които изследваха в проекта си, екипът стигна до заключението, че подобно конструиран, здрав климатик, включващ хиляди микроотвори и позволяващ на въздуха да тече свободно, би решил проблема с конденза.

Wind-Free™: 21 000 микроотвора създават „Still Air“ („Неподвижен въздух“)

Плод на усилията на екипа е дизайнът на климатика, който позволява на потребителите да управляват лесно силата на студения въздух.

Samsung Wind-Free™ Cooling

За да разреши проблемите с кондензацията, Samsung внимателно изчисли идеалното съотношение на блендата на микроперфорирания панел на системата за охлаждане на Wind-Free ™, който може да намали натрупването на роса и да гарантира, че въздухът се стеле като „пелена“.

Това означава, че когато новият Wind-Free™ е включен, силен бриз (поток) се излъчва от основните му изходи в криви (дъги). Когато е поставен в режим без охлаждане, той леко разпръсква въздуха през 21 000 микрoотвора, създавайки нежен полъх от свеж въздух без неприятния порив на студен вятър, освен ако потребителят не докосне сам устройството.

Повече ефективност с режим на охлаждане без вятър

В допълнение към ефикасния дизайн, технологията за охлаждане Wind-Free™ се отличава с модерно опериране в две стъпки, което позволява на климатиците бързо и ефективно да охлаждат всеки ъгъл на помещението.

Когато се активира, режимът на бързо охлаждане първо понижава температурата в стаята, за да достигне желаната от потребителя настройка. Режимът на охлаждане без вятър поддържа идеален климат без колебания в температурата. Ограничавайки работата на компреса до минимална честота и забавяйки вътрешния вентилатор до минималната му скорост, този режим на охлаждане намалява разхода на енергия на устройството с цели 72%.

Потребителите вече могат да заспиват спокойно, наслаждавайки се на постоянни температури, които поддържат комфорта им през цялата нощ. Това ще им позволи да спят непробудно без цялото време, събуждайки се напълно освежени.

* Окончателна обработка на материали (плат, кожа, хартия), за да се придадат необходимите за предназначението им качества.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *