Топлоизолационна система от Caparol – устойчивост и здравина на фасадата

г. Автор
тополизолационна система

Зимата е сезонът, през който най-осезаемо се усещат дефектите на топлоизолацията.

Загуба на топлина, образуване на мухъл, увеличени сметки за отопление са част от резултатите, вследствие на неправилно монтирана топлоизолация или липсата на такава.

Санирането на жилището е дейност, която е добре да се направи при положителни температури навън. Именно затова сега е точният момент да изберете качествени продукти и системи, които ви гарантират устойчивост и здравина на фасадата за поколения напред.

тополизолационна система

Сезонът на градушките ни напомня, че устойчивостта на механични удари е изключително важен критерии, за който да следите при избора на топлоизолационна система.  

Карбоновата система на Caparol е най-висок клас топлоизолационна система с устойчивост на механични удари до 60J. Това ви гарантира, че ударите от градушката няма да оставят никакви последствия върху фасадата. Специалната армировъчна смес и мазилката са подсилени с карбонови нишки, което прави системата изключително здрава и устойчива.

тополизолационна система

Правилното монтиранe на топлоизолационна система е от съществено значение, за да се избегне образуването на топлинни мостове, които са предпоставка за загуба на топлина. От тях страда не само семейния бюджет, но и обитателите, тъй като може да се образува конденз и мухъл, чиито спори са вредни за всички.

На база знанията и 125 годишния си опит Caparol предлага топлоизолационни системи, които отговарят на най-високите европейски стандарти.

Вижте пълната информация за продуктите и системите.

тополизолационна система

Фасадните бои на базата на силиконова смола, подсилени с карбонови нишки и нано-кварцови частици, придават на покритието самопочистващи се свойства. Освен това специалната технология от пигменти и пълнители, позволява на покритието да изгради предпазен слой, в резултат на което разпространените в околната среда замърсители, не се закрепват за повърхността и лесно се отмиват от дъждовете и силния вятър.

Вижте пълната гама фасадни бои.

Какво представлява NQG покритието ще разберете като изгледате видеото по-долу.

Освен устойчивост на удар, системите на Caparol се отличават и с устойчивост и на цветовете (UV лъчи).

Според немския стандарт BFS (федерална комисия по бои и защита на собствеността), устойчивостта на цвета във времето зависи от вида на фасадния продукт и от пигментите, използвани за постигане на желания цвят. В зависимост от свързващото им вещество, те се класифицират в категории А, B, C, като клас А е най-високият клас, а според класификацията на пигментите в класове 1, 2, 3, което показва устойчивостта на пигмента на слънчевата радиация.

топлоизолационна система
Картел Fassade A1 Concept

Благодарение на нанотехнологиите и прецизните си рецепти, Caparol предлага 500 цвята, отговарящи на изискванията на клас А1 (неорганични пигменти, които не избледняват и гарантират устойчивост на цвета). Всички продукти със знака на NQG са тествани в различни условия и отговарят на най-високи изисквания за издръжливост на цвета.

Повече информация за какво още трябва да внимавате при избора на топлоизолационните материали може да видите на сайта на Caparol.

Повишете стойността на имота си и създайте здравословен микро климат у дома като монтирате качествена топлоизолационна система от Caparol!

За безплатна и неангажираща консултация може да се свържете с търговските представители на Caparol или да посетите шоурума.

Последвайте и FB страницата им, за да сте от първите научили новостите.

  • CAPAROL - Carbon Edition

  • CAPAROL -Устойчивост на UV лъчи
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *