Топлоизолационни фасадни системи Кнауф

г. Автор
фасадни системи

Защо да топлоизолираме?

Един от най-търсените аспекти, във връзка с рехабилитацията на сграда, е подобряването на топлоизолацията. Освен, че фасадата е лицето на всеки обект, тя отразява индивидуалността на инвеститора и професионализма на проектанта. Подходящите системи за фасадна топлоизолация изолират сградата и намаляват разходите за отопление и охлаждане.

Важно е да отбележим, че през външните стени се осъществяват най-големите загуби на енергия. Фасадна система от лепило, топлоизолационен материал, стъклотекстилна армираща мрежа, грунд и финишна мазилка, повишава енергоефективността на сградата.

фасадни системи

Най-общо казано, вариантите за топлоизолация са с органични продукти, като напр. EPS (най-познат като стиропор), XPS, PUR/PIR и др. и с неорганични продукти напр. стъклена или каменна вата. Органичните и неорганични топлоизолационни продукти се различават по своята плътност, топлопроводимост, водопоглъщаемост, коефициент на паропроникване, клас на горимост, цена и др.

Фасадна система с EPS

Експандираният пенополистирол /EPS/ представлява клетки от пяна, изключително здрави и твърди. Сместа е получена от 5% полистирен и 95% въздух. Той се доставя под формата на сферични стъклоподобни перли с големина, в зависимост от приложението. От стиропора, освен че се правят топлоизолационни продукти, могат да се изготвят и декоративни фасадни профили, термо чаши и съдове за храна.

EPS значително може да загуби топлоизолационните си качества в контакт с вода или водна пара под налягане. При намокряне на порите се губят качествата на материала. Не бива да забравяме, че EPS е леснозапалим. Той е органичен полимер, въпреки, че има свойството да се гаси. При полагането му трябва да се предвиди необходимата минимална огнезащита. Ниската му якост на натиск го прави неподходящ за поставянето върху подове и по цокли.

Кнауф България предлага топлоизолационни системи с EPS, които са ценово изгодни и се състоят от взаимосвързани в система продукти.

Фасадна система с каменна вата

Каменната вата е екологичен материал, произведен от вулканични скали: доломит, диабаз и базалт. Естественото топлоотдаване се стреми да уеднакви температурата вътре-вън. Топлоизолацията не е само против студа през студените месеци, а и предпазва от топлината през лятото. Важно е външните стени да „дишат“, за да се предотврати образуването на микроорганизми, мухъл и плесени. Именно каменната вата има отворена структура, която позволява безпроблемна дифузия на водните пари отвътре навън.

фасадни системи

Кнауф България непрекъснато развива и подобрява своите изделия и обогатява продуктовата си палитра, като редом с добре познатите системи за сухо строителство предлага изключително богата гама от продукти, които присъстват в целия процес на съвременното строителство.

Топлоизолационните фасадни системи Кнауф са синоним на висококачествени решения и стандарт на живот. Доверете се на опитът!

За безплатна консултация и въпроси се обадете на: 0700 300 03.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *