Тракон България представя – силиконова декоративна фасадна мазилка

г. Автор
house-plaster-thrakon-stroiteli

Силиконова декоративна фасадна мазилка с фотокаталитичен ефект STATUS Silicone Granule Plaster

THRAKON допълни широката си гама фасадни декоративни покрития с новата мазилка Status Silicone Granule Plaster – силиконова фасадна декоративна мазилка с фотокаталитична функция и самопочистващ ефект. Status Silicone Granule Plaster е UV-устойчива мазилка, с фибри, със специална формула PREMIUM TECH, осигуряваща висока хидрофобност, еластичност, паропропускливост и отлична адхезия към основата, предпазваща от напукване и отлепване.

THRAKON_Granule_Plaster_Silicone_25kgStatus Silicone Granule Plaster притежава свойството да се самопочиства, като наночастиците по повърхността на мазилката не позволяват на разпространените фини замърсители в околната среда да се задържат или да проникват дълбоко в структурата ѝ.

В новата формула PREMIUM TECH е вложен фотокатализатор (Титаниев диоксид), който при излагане на дневна светлина (UV-лъчи) и влага стартира процес на фотокатализа върху повърхността на мазилката. Титаниевият диоксид активира молекулите на кислорода от въздуха и попадналите там фин прах и органични вещества се разграждат. Те се отделят и отвяват при движението на въздуха или се разтварят и отмиват от дъждовете. Така на практика остават много малко замърсители в структурата на мазилката.
Catalytic-Scheme-thrakon
Повърхностният слой дава на мазилката много висока здравина и устойчивост на механични натоварвания. Мазилката е подходяща за вътрешна и външна употреба, както при ново строителство (върху топлоизолационни системи, хастарни мазилки и др.), така и при реновации на съществуващи и компрометирани фасади.
thrakon-2
Status Silicone Granule Plaster може да се полага върху всички обичайни минерални основи в строителството като циментови мазилки, шпакловки и др.

Цвят – бял и тониране в над 800 цвята по цветови каталози THRAKON – STATUS.

Подготовка на основата и работа с продукта:

• Основата трябва да се почисти много добре от прах, мазни петна и други свободни елементи, които намаляват адхезията;
• Големи грапавини и неравности по основата следва да се загладят преди грундирането и полагането на мазилката;
• Основата, върху която ще се полага мазилката се грундира с грунд Status Silicone Special Primer;
• Мазилката се разбърква добре до получаване на хомогенна смес. Полага се с маламашка от неръждаема стомана, след което се структурира и поправя (до 5 – 15 мин. след нанасяне, в зависимост от климатичните условия) с пластмасова пердашка до постигане на желаната структура.
thrakon-1
Практически съвети:

• Мазилката не трябва да се полага върху мокри и влажни повърхности;
• Съседните повърхности трябва да бъдат добре защитени. Ако върху тях попаднат пръски мазилка веднага да се измият с вода;
• За да се избегнат опетнявания и промяна на цвета на мазилката и за постигане на хомогенна структура, нанасянето на мазилката не трябва да се извършва при пряко слънчево греене, при особено високи температури на въздуха, мъгла, висока влажност и при силен вятър. Мазилката се полага при температури не по-ниски от +5˚C.
• Време за съхнене: 24 часа при температура на въздуха > +25°C (влажност 60%). При висока влажност, мъгла и дъжд времето за съхнене се удължава;
• При нормални условия продуктът не се разрежда. При продължително съхранение или при високи температури по време на полагане, може да се добави 0,250 l вода на кофа от 25 kg.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *