Вътрешните врати – един от важните елементи на интериора (II част)

г. Автор
врати за бани адриели

Човек винаги е нащрек, когато следи за собствените си грешки щом се захване с такова щекотливо начинание като ремонт на жилище, в който смяната на интериорните врати не е на последно място в списъка, нито пък е игнорирана изцяло.

Опрем ли обаче до майстори, в някои случаи доверието, което би трябвало да имаме на професионалистите, не винаги се оправдава, причините, за което могат да са както субективни, така и обективни, конюнктурата е такава.

Следователно, и финансово застрахователно е да се имат най-общи понятия и представи какви примерно грешки биха могли да допуснат  т.нар. майстори, тоест изпълнителите на възложения от вас проект за ремонт, довършителни дейности или каквито и да са технически манипулации, свързани с избор и поръчка на интериорни врати.

В АДРИЕЛИ натрупахме достатъчен опит, за да сме наясно относно грешките от „обратната страна на медала“ – изпълнителите.  В личния ресор на всеки клиент е да реши дали да съблюдава „образовано“ ремонта и да е във всеки един момент наясно какво и как се извършва.

Представителство на врати АДРИЕЛИ – София, бул. Д-р Г. М. Димитров 62

1. Преходът между двата вида подови настилки – този параметър зависи от конструкцията на вратите и по-точно от дебелината на крилото, фалцово или безфалцово ли е то, и най-вече от това с какви панти е вратата. Когато се избързва да се завършат настилките може да се стигне до неприятен резултат – преходът да е направен на неправилното място, а то е под крилото на вратата. Така не се виждат и двете настилки или преходната лайсна.

2.  Разликата във височините – това е детайл, на който майсторите не обръщат особено внимание, но вратите в едно жилище трябва да бъдат на една височина. Освен ако не е търсен ефект от идейния проект, в случай, че ползвате услугите на интериорен дизайнер.
В АДРИЕЛИ  следим и този параметър –  специалистите ни ви дават точни и професионални съвети при вземане на размерите от обекта.

3. Липсата на място за первазите на вратата – не винаги има подходящите размери или изобщо няма изградени „зъбчета“ към перпендикулярни стени, за да могат да се монтират 6 см. первази. Така визията на вратите се ощетява и вратата е примерно с два перваза на 6 см. и един на 3 см., което автоматично ощетява качеството й.


4. Праговете в баните или различните нива вън/вътре – също много важен елемент както за визията на вратата, така и за удобството при ползване на помещенията. Не би трябвало да се спъвате при преминаване от едно помещение в друго! Бъдете особено внимателни при избора на сифон, впоследствие и при неговото вграждане в пода. Нашите специалисти ви дават не
обходимите решения на място, монтажната група на АДРИЕЛИ осъществява професионална и надеждна помощ на изпълнителите на вашия ремонт.

5. Наклонът на настилките в банята – прекалено големият наклон дава неправилна и неравномерна фуга под крилото на вратата и така се получава невъзможност при отварянето й или трапецовидна изработка на крилото на вратата, която повечето производители няма да се наемат да изработят.

Харесайте страницата ни във Фейсбук и се запознайте с още интересна информация за интериорните врати!
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *