За по-чист въздух – гипсокартонени плоскости Knauf Cleaneo®Akustik

г. Автор
гипсокартонени плоскости

Статистиките сочат, че всеки от нас прекарва средно над 80% от ежедневието си в затворени помещения – в офиса, у дома, в магазини, кина, детски градини, училища или други обществени сгради. Измерванията на въздуха в закрити помещения обаче често установяват високи концентрации на вредни вещества, които непосредствено влияят върху добрата кондиция на организма и здравето ни. Как да подобрим качеството на въздуха в затворени помещения?

Като лидер в производството на съвременни строителни материали, Кнауф България предлага решения за по-здравословна среда на живот. Представяме Ви плоскостите Knauf Cleaneo®Akustik – иновативен продукт, осигуряващ комфортна среда в сградите. Те създават акустичен комфорт, пречистват въздуха и предлагат уникални дизайнерски решения в помещенията. Благодарение на гипсокартонените плоскости Knauf Cleaneo®Akustik въздухът става по-чист и изчезват неприятните миризми от застоял възух, готвене, домашни любимци, цигари и други.

В тази статията ще научите повече за пречистващия ефект на плоскостите Knauf Cleaneo® Akustik. Разгледайте повече информация за другите свойства на плоскостите.

Чист въздух

Knauf Cleaneo® Akustik са перфорирани гипскартонени плоскости, които съдържат в ядрото си специален каталитичен минерал – зеолит.

Благодарение на своята микропореста структура и химичен състав, плоскостите Cleaneo® Akustik имат силно изразени йонообменни свойства и представляват отлични природни молекулни сита. Зеолитът им придава способността да разграждат летливите органични съединения, съдържащи се във въздуха и да ги преработват до безвредни съставки – въглероден диоксид и вода.

Осъществява се каталитичен процес без натрупване на вредни вещества или изразходване на добавките, така че продължителността на действие на Knauf Cleaneo® е практически неограничена. Разграждането на вредните вещества може да бъде ускорено от движения на въздуха в помещението /напр. от тавански вентилатор, климатична инсталация и други/.

При перфорираните плоскости се постига по-бързо разграждане на вредните вещества и чрез по-голямата ефективна повърхност на плоскостите.

гипсокартонени плоскости

Продължителността на процеса на разграждане в зависимост от концентрацията на веществата, покритието на плоскостите, перфорацията и движението на въздуха, възлиза на няколко часа. А периодът на разграждане на вредните вещества зависи, както от изброените фактори, така и от степента на приложение в помещението на гипсокартонените плоскости Knauf Cleaneo® Akustik. За да се използват напълно възможностите им, се препоръчва приложение мин. 0,2 m2 на кубичен метър /m3/ от обема на помещението.

Сертификати

Плоскостите на Кнауф са сертифицирани за биологична безопасност от Института по строителна биология в Розенхайм, Германия и имат екологична продуктова декларация от Института по строителство и екология в Берлин.

гипсокартонени плоскости

Референтни обекти

Плоскостите Knauf Cleaneo® Akustik могат да имат широк обхват на приложение в съвременното строителство. Всяка една сграда, без значение обществена или частна, има нужда от по-добър комфорт на обитаване. Ето и някои завършени обекти:

Медицински университет – гр. Пловдив

Минимализъмът, акустиката и чистият въздух играят ключова роля при създаването на учебни зали в Медицинския университет в Пловдив.

гипсокартонени плоскости

Детски център „Мама и аз“ – гр. Варна

Само “най-доброто” е достатъчно добро, когато става въпрос за децата. За интериора на детската градина е важно да се използват здравословни, безопасни материали с европейски сертификати за компонентите, които създават микроклимат в закритите помещения.

Качеството на въздуха и акустичния комфорт са от съществено значение за доброто физическо и психическо състояние на децата, които прекарват до една трета от деня си на закрито. „Мама и Аз“ е детски център, който предлага образователни и занимателни услуги за деца. Центърът се е превърнал в удобство за съвременния родител, който държи детето му да се образова и забавлява в безопасна, спокойна и уютна среда.

„Мама и Аз“  предлага сигурност, безопасност и професионализъм.

гипсокартонени плоскости гипсокартонени плоскости

Разгледайте повече референти обекти с гипсови плоскости Knauf Cleaneo® Akustik.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *