Hoval UltraGas® 2 кондензен газов котел

г. Автор
кондензен газов котел

Новият бенчмарк в средния и големия сегмент

Оборудвани с модерна кондензна технология, газовите котли са един от най-ефективните отоплителни системи.

UltraGas® 2 е последното поколение газови кондензационни котли на Hoval, подходящи за отопление и производство на топла вода.

Котелите се предлагат с мощности от 125 kW до 1550 kW и като сдвоени котли с мощности от 250 kW до 3100 kW. Базиран на първото поколение кондензационни котли (UltraGas®), което е доказано и тествано повече от 20 години, наследникът с патентования топлообменник Hoval TurboFer® ce отличава с по-високата си ефективност, бъдеща сигурност и компактен размер.

Газовият котел вече е подготвен за текущата промяна в енергийните източници от газ към биометан. Това го прави новият бенчмарк за нови и реновирани проекти като жилищни сгради, малки и големи търговски и промишлени сгради.

кондензен газов котел

Рентабилен

С новия, патентован топлообменник Hoval TurboFer®, топлопредаването на котела е значително увеличено. В комбинация с други функции на UltraGas®, това намалява първоначалната инвестиция и текущите оперативни разходи.

Сигурна инвестиция

Подобно на всички продукти на Hoval, котелът UltraGas®2 е създаден за изключителна издържливост и с възможност за лесно включване на устойчиви енергийни източници и интегриране на регенеративни газове.

Компактен

Олекотената конструкция на топлообменника TurboFer® и липсата на циркулационна помпа или хидравличен разделител осигуряват една трета по-малко от заеманото пространство. Това означава, че котелът (до 450 kW) влиза през всяка стандартна врата.

Курс към новата устойчива бъдеща технология

Новият топлообменник Hoval TurboFer®: Патентован компонент в ядрото за по-голяма ефективност

кондензен газов котелТоплообменникът Hoval TurboFer® е новият, патентован компонент в ядрото на котела. Уникалният му дизайн и специалната инжекционна технология генерират турбуленция от страната на димните газове, увеличавайки преноса на топлина и ефективността. Тази технология генерира икономия на енергия до 20% в сравнение с конвенционалните газови котли.

Толкова мощен и въпреки това толкова малък по размер

кондензен газов котелКонструкцията на стоящият котел UltraGas® 2 е с вертикално разположен топлообменник TurboFer®, а това минимизира необходимото пространство до минимум. При модели с мощност от 125 kW до 450 kW транспортната ширина е достатъчно малка, за да може лесно котелът да премине през стандартна 80-сантиметрова врата. Газовите котли с мощност от 530 kW до 1550 kW също се нуждаят от малко пространство за инсталиране – обикновено то е по-малко от половината пространство, което други газови кондензационни уреди в този диапазон на мощност биха заели.

Компактен и лесен за монтаж

UltraGas® 2 има компактни размери, което прави транспорта лесен. Преминава лесно през всяка стандартна врата. Той също така постига високи резултати по отношение на интегрирането в отоплителната система, тъй като разполага с голям вграден воден обем и две отделни връщания за ниска и висока температура.

Няма нужда от допълнителни компоненти на системата като шунтова помпа или хидравличен разделител. Инсталацията е максимално улеснена и заема много по-малко място. Системата за неутрализиране на кондензата, който се отделя в процеса на работа, също е много компактна.

Интелигентни функции

Контролната система TopTronic® E също помага за допълнителни икономии. Широкият набор от функции включва лесно регулиране на работното време за улесняване на ефективното активно отопление. При монтирани дебитомери в системата, на диспеля на контролера се визуализира консумацията на енергия, а това ще Ви помогне да следите постоянно разходите. За да имате възможност за лесен контрол, докато сте навън и за да можете да получавате системни съобщения в реално време, можете да изберете различни модули за интернет връзка, приложение за смартфон и HovalConnect.

UltraGas® 2 сдвоен котел

Перфектно решение при изисквания за голяма мощност, максимална експлоатационна осигуреност или ако няма много място за транспортиране и монтаж. Сдвоените котли са проектирани да работят като една функционална единица с общ комин. Контролерът TopTronic®Е дава възможност за свързване до 8 котела в каскада, които могат да бъдат управлявани от едно място.

Два напълно окомплектовани котела комуникират помежду си чрез вградените контролни системи TopTronic® E и разделят работата по между си, за да осигуряват необходимата топлинна мощност. И двата котела работят в режим на частично натоварване – отлично, икономично работно състояние, докато един самотсоятелно работещ котел ще трябва да работи с пълна мощност, като по този начин увеличава разхода и съкращава експлоатационния си живот. Ако един от котлите неочаквано спре, вторият ще поеме временно цялата мощност и ще осигури топлина, докато неговият „брат“ е готов да заработи отново.

Зелени хибридни системи: Умната комбинация, която спестява пари.

кондензен газов котелUltraGas® 2 се отличава още със своята гъвкавост. Той би могъл лесно да се комбинира с всякакъв вид топлинен източник и соларна енергийна система. Независимо дали работи заедно с термопомпа или пелетен котел, стандартизираният контролер TopTronic® E е основата за перфектна интеграция. Той гарантира, че всички компоненти в системата работят заедно по-ефективно, отколкото отделните модули сами.

Хиляди доволни клиенти не грешат

кондензен газов котелПодобно на своя предшественик, който се е доказал хиляди пъти, UltraGas® 2 също разчита на типичното за Hoval дълголетие. Това обещание е подкрепено от удължената гаранция на корпуса на котела. Оборудван с технология, готова за бъдещето, UltraGas® 2 е проектиран за максимално улеснен монтаж и пускане в експлоатация. Компактните му размери правят този газов котел идеалния избор не само за новопостроени сгради, но и за реновации – както показват и нашите референции.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *