Здрава и красива фасада за поколения напред от Caparol!

г. Автор
топлоизолационна система

С иновативните продукти и системи на Caparol ще защитите и повишите стойността на дома си, а за да предотвратите негативни следи от капризите на времето е необходимо да изберете качествени продукти, гарантиращи устойчивост на системата.

Caparol е световен лидер в топлоизолационните системи, отговарящи на най-високите стандарти:

Capatect Basic Line
Capatect Top-Line
Capatect Minera-Line
Capatect Carbon

С правилната топлоизолационна система пестим не само разходи за отопление и енергия, през зимните месеци, но запазваме и приятен микроклимат през летните. Топлоизолацията на сградата, независимо дали е ново строителство или реновиране на стара сграда, е най-важния фактор за постигане на здравословен микро климат.

топлоизолационна система

При избора на системата има много въпроси, на които трябва да си отговорите. Какъв изолационен материал да използвате? Дали да изберете вата, бял стиропор или графитен полистирен Dalmatina. Дали ако изберете тъмен цвят, той ще се запази във времето и много други.

За изолационен материал от Caparol препоръчват Dalmatina – експандиран полистирен (EPS) от ново поколение. Графитените перли в EPS-а подобряват изолационните свойства на фасадите. С коефицент на топлопроводимост 0,033 W/m2K, продуктът е предпочитан за прилагане както при стари, така и при нови сгради.

топлоизолационна система
Графитени перли EPS Dalmatina

EPS DALMATINA е предпочитана топлоизолационна система и поради по-ниското си тегло и стабилност на размерите. Тя е много по-лесена за монтаж и обработка от други изолационни продукти. Продуктът отговаря на клас по реакция на огън „C” – по EN 13501-1 – трудно горим материал, а в комбинация с финишните покрития на Caparol, класът на системата се повишава до „B”.

топлоизолационна система
Монтаж на EPS Dalmatina

Мазилките и шпакловки, които ще придадат здравина и устойчивост и няма да позволят на градушката да компрометира фасадата Ви са:

топлоизолационна система

Carbon Minera – циментова шпакловка, подобрена с въглеродни влакна, специално за карбоновата топлоизолационна система със средно висока якост на удар, приложима както за полистирол, така и за минерална вата.

 

 

 

 

 

топлоизолационна система
CarbonSpachtel е готова за нанасяне органична шпакловка, подсилена с въглеродни влакна.
След нейното нанасяне стената придобива висока якост на удар и механични натоварвания.

 

 

 

топлоизолационна система

 

CarboNit – двукомпонентна, органична смес с въглеродни влакна за армиране. Осигурява изключително висока устойчивост на удар, особено подходяща за областта на цокъла. Материалът е водоустойчив и може да се прилага в зони, изложени на дъжд и водни пръски.

 

 

 

топлоизолационна система

 

Carbon FassadenPutz – нано-технологична декоративна структурна мазилка, подсилена с карбонови нишки. Притежава силен водоотблъскващ ефект и в същото време е с висока пропускливост на водни пари. Нано структурата намалява максимално замърсяването, а фотокаталитичното действие на Carbon Fassadenputz предоставя на мазилката способността за самопочистване от органични замърсители.

топлоизолационна система

 

Carbosil Fassadenfarbe – матова фасадна боя на базата на силиконова смола, подсилена с карбонови нишки. Иновативната комбинация от свързващи вещества, силиконова смола с интегрирана нано-кварцова структура не позволяват захващане на органични замърсители, както и образуването на микроорганизми /мухъл/. Така фасадата Ви е винаги чиста и блестяща.топлоизолационна система
Със системите на Caparol мръсните фасади остават в миналото

Фасадата ни е изложена на различни механични натоварвания като градушки, удар от камък, топка, колело, надрасквания и др. Наредбата ETAG 004 поставя минимални изисквания на устойчивост на удар от 3 до 10J. С карбоновата система на Caparol се постига устойчивост от 10 до 60J.


Освен с устойчивост от удар, системите на Caparol се отличават и с устойчивост и на цветовете.

Според немския стандарт BFS (федерална комисия по бои и защита на собствеността), устойчивостта на цвета във времето зависи от вида на фасадния продукт и от пигментите, използвани за постигане на желания цвят. В зависимост от свързващото им вещество, те се класифицират в категории А, B, C, като клас А е най-високият клас, а според класификацията на пигментите в класове 1, 2, 3, което показва устойчивостта на пигмента на слънчевата радиация.

топлоизолационна система
Картел Fassade A1 Concept

Благодарение на нанотехнологиите и прецизните си рецепти, Caparol предлага 500 цвята, отговарящи на изискванията на клас А1. Всички продукти със знака на NQG са тествани в различни условия и отговарят на най-високи изисквания за издръжливост на цвета.

Реален тест на системата NQG3 на Caparol

Когато решите да монтирате топлоизолационна система е много важно да се спрете на качествени материали и професионалисти, които да я монтират. При неправилно полагане на системата, тя може да бъде компрометирана и да се образуват топлинни мостове, които да причинят загуба на топлина и образуване на конденз, което от своя страна ще доведе до образуване на мухъл.

топлоизолационна система
Безплатна консултация от специалист може да получите всеки ден в шоурума на Caparol. На място може да разгледате повече мостри на всяка система в разрез с различно финишно покритие.

За повече вдъхновение да последвате Caparol във FB.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *