11 млн. лв. за ВиК ремонти в община Елена

г. Автор
ВиК

В община Елена започнаха ремонти във ВиК сектора за близо 11 милиона лева, за да бъдат ограничени загубите по вътрешната водопроводна мрежа на селата, да се минимизират авариите и населението да получава качествена питейна вода.

Първите ремонти по водопроводната мрежа започнаха в големите села Майско и Константин. Ще бъдат подменени общо над 7 километра водоснабдителна мрежа. По време на строителството няма да бъде спряно движението по републиканския път Елена-Сливен. Новата ВиК мрежа се финансира с близо 3,4 млн. лв. от Програмата за развитие на селските райони. Проектът трябва да бъде завършен до края на годината. За село Майско ще се направи и допълнително водоснабдяване от каптажа край село Треновци.

Поради лошото състояние на вътрешната водопроводна мрежа на село Мийковци и непрекъснатите аварии, които оставят местните хора и туристите без питейна вода за дни, тя също ще бъде реконструирана. Общата дължина е 3,5 км, а финансирането от близо 3 млн. лв. е от държавния бюджет. Прогнозния срок за изпълнение е до края на идната година.

С нов водопровод от 1,2 км за над 2 млн. лв. ще е ул. „Иван Момчилов“ в Елена, а при ремонта на републиканския път Поликраище – Елена – Сливен се чакат 2,3 млн. лв. за нов водопровод на ул. „Разпоповци“.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *