BAU Academy Ви кани на  обучение „Как да постигнем нулев емисионен сграден фонд с обновяване стъпка по стъпка?“

г. Автор
енергийна ефективност

Основни принципи при проектиране и изпълнение на поетапно обновяване ще бъдат разгледани  на безплатното събитие на 18.04.2024 г. , на живо и онлайн.

„Как да постигнем нулев емисионен сграден фонд с обновяване стъпка по стъпка? Основни принципи при проектиране и изпълнение на поетапно обновяване“ е темата на обучението, организирано от Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект, по проект Horizon 2020 iBRoad2EPC и със съдействието на BAU Academy.

Семинарът ще се проведе в хибриден формат на 18.04.2024 г., от 10:00 ч. до 12:00 ч., присъствено в сградата на BAU Academy, бул. Цариградско шосе, 319 в София и онлайн.

енергийна ефективностМного често искаме да обновим домовете си или сградите, за които отговаряме, но нямаме достатъчно средства за това. Обикновено решенията, до които се прибягва са две:

1. Компромис с качеството, като по този начин се лишаваме от възможността да реновираме сградите до високи нива на енергийна ефективност.

2. Да направим само част от мерките – това е правилното решение, но знаем ли как?

Как да не сбъркаме с избора на първата стъпка и да как да изпълним правилно стъпките? Точно на тези въпроси ще се опитат да отговорят ЕнЕфект на 18 април.

Регистрирайте се за свободен достъп присъствено или онлайн.

енергийна ефективностiBRoad2EPC се основава на резултатите от проекта iBRoad (2017-2020), който разработи, тества и предостави модел за Паспорт за обновяване на сгради (BRP), подкрепящ собствениците на еднофамилни домове с персонализирани съвети за улесняване на поетапно дълбоко обновяване на техните сгради.

енергийна ефективност
iBRoad2EPC има за цел да свърже Паспорта за обновяване на сграда със Сертификата за енергийни характеристики (EPC), като увеличи, подобри и разшири формата им и съвместен обхват, за да разгледа допълнителни функции, например вътрешна среда и интелигентни технологии и също така да стават приложими за многофамилни и обществени сгради.

Целта е да се подобри надеждността, полезността и ефективността, като по този начин се създаде следващото поколение EPCs, които ще подкрепят амбициите на Европа за декарбонизация, както е отразено в Стратегията за вълна от обновяване, като същевременно се подобряват условията за обитателите на сградите.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *