15,6 млн. лв. за ремонт в държавните спортни училища

г. Автор
спортни училища

По разпореждане на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев са осигурени 15,6 милиона лева за основни ремонти в държавните спортни училища.

Те се нуждаеха от финансова подкрепа, за да обезпечат нормален учебен и тренировъчен процес на децата, в някои от училищата условията са изключително лоши и отдавна е трябвало да се предприемат мерки, коментира министър Илиев. Това съобщават от пресцентъра на министерството на младежта и спорта.

Спортното училище „Генерал Владимир Стойчев“ в София ще получи 2 939 452,20 лв., за спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив са предвидени 3 720 884,86 лв., за спортното училище „Георги Бенковски“ в Плевен – 1 211 337,60 лв., за спортното училище „Георги Бенковски“ във Варна – 2 977 519,89 лв. и за спортното училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе – 4 799 999,20 лв. или общо 15,649 млн. лв.

Финансирането е осигурено от отчисленията от Държавното предприятие Български спортен тотализатор по утвърдените схеми за 2023 и 2024 г., които се очаква да постъпят в ММС над размерите на планираните бюджетни приходи по утвърдените бюджети. Средствата ще бъдат предоставени на училищата поетапно след провеждане на процедури по реда и условията на Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител/и на съответните дейности.

ММС е принципал на шест спортни училища като и за СУ „Юрий Гагарин“ гр. Бургас има осигурено безвъзмездно финансиране на стойност 4 878 640 лв. То е по одобрен проект за ремонт и рехабилитация на сградата на общежитие на СУ „Юрий Гагарин“ – гр. Бургас. Оказаната финансова подкрепа от министъра на младежта и спорта за реализиране на посочения проект е в размер на 483 120 лв. и обезпечава реализирането на задължителните дейности за извършване на проектното предложение, които не са сред допустимите за безвъзмездно финансиране по описаната процедура.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *