Час по вдъхновение – първите Сool Библиотеки оживяха с вълнуващи срещи

г. Автор
COOL библиотеки
Spirit Трансформации - добра среща за децата и книгите!

Месец след официалното откриване на първите COOL библиотеки в София, Пловдив и Русе кампанията Spirit Трансформации – Cool Библиотеки продължава да изненадва и вдъхновява – този път с “Час по вдъхновение!”

COOL библиотеки

Първи в необичайния час влязоха учениците от 90 СУ “Ген. Хосе Де сан Мартин”, за да се срещнат с писателя и автор на “Българите. Забравените постижения” – Делян Момчилов.

COOL библиотеки

Вдъхновението не се забави и бързо-бързо пристигна с любопитни истории и факти, разказани от автора: за най-голямата статуя на Леонардо да Винчи в Италия – дело на български скулптор, за залив в Антарктида, кръстен на българина Асен Йорданов, за българската следа в кацането на луната и още куп любопитни и вдъхновяващи истории за бележитите българи!

COOL библиотеки

Децата от 1-во ОУ “Отец Паисий” в Русе посрещнаха писателя Милен Хальов с рисунки по книгата му “Кало Змея” и разбира се, получиха и автографи!

COOL библиотеки

Макар и малки, вдъхновението им бе достатъчно голямо и малките ученици бързо влязоха в ролята на съавтори на младия писател с предложения за сюжети и нови приключения на момчето със супер сили – Кало Змея.

А след тази среща и Милен Хальов си тръгна с вдъхновение за ново книжно приключение!

COOL библиотеки

Учениците от ПГХТТ – Пловдив се потопиха в тайните на фентъзито заедно с автора на трилогията “Софийски магьосници” Мартин Колев и съвместно създадоха кратък фентъзи разказ за магичните места в Пловдив.
Оказа се, че когато има “Час по вдъхновение”, звънецът няма значение и никой не бърза да си тръгва.

Затова и Spirit Трансформации – COOL БИБЛИОТЕКИ продължава с подготовката на нови интересни срещи за следващите “Часове по вдъхновение!”

Spirit Трансформации – COOL библиотеки
Добра среща за децата и книгите!
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *