Местност „Козяк“ в Сливница ще ухае на липа

г. Автор
RÖFIX България
Инициативата „Бъди оранжев, мисли зелено!“ събра на едно място множество доброволци, които залесиха 200 броя сребролистна липа. 

Първото залесяване за сезон 2019, част от инициативата на RÖFIX България, се проведе на 12 октомври с участието на множество доброволци от партньорите и екипа на компанията, от жителите на Сливница, както и доброволци от други населени места в околността и от вътрешността на страната. Залесени бяха 200 броя дръвчета от вида сребролистна липа в местност „Козяк“, която наскоро беше опустошена от пожар.

RÖFIX България

В залесяването лично се включиха управителят на RÖFIX България инж. Красимир Христов, кметът на Сливница г-н Васко Стоилков, както и екип от служители на Районно горско поделение – Сливница начело с г-н Пламен Мишев.

Инициативата премина под професионалния поглед, съветите и специално разработен залесителен план от страна на служителите на горското стопанство.

RÖFIX България

RÖFIX България

Много от доброволците доведоха семействата и децата си, като споделиха, че личният пример и възпитанието в посока грижа за природата са важни ценности, които трябва да се предават на най-малките. За тях имаше специална изненада – детска книжка-дневник, в който да записват своите наблюдения за дървесните видове по време на излети и разходки сред природата.

RÖFIX България
RÖFIX България

Всеки от участниците беше удостоен с атрактивен сертификат за участие в инициативата.
RÖFIX България

RÖFIX България

Предстоят още залесявания, като датите и местата ще бъдат уточнени допълнително. За целта можете да следите web-страницата /www.roefix.bg/ на компанията, както и нейната Facebook страница – RÖFIX Bulgaria-RÖFIX България.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *