Надлезът „Карловско шосе“ в Пловдив се нуждае от спешен авариен ремонт

г. Автор
надлез

За падащи бетонни късове и мазилка върху релсите, надвиснали кабели с високо напрежение и цялостно недобро състояние на надлеза на „Карловско шосе“ в Пловдив съобщи областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев.

Заедно с експерти от администрацията той извърши инспекция на жп линия под надлеза по сигнал на директора на „Железопътна секция – Пловдив“, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

По това трасе ежедневно преминават десетки пътнически и товарни влакове и има риск падащите късове да ги засегнат, посочи Зюмбилев. Според него това застрашава живота и здравето на пътниците и машинистите, както и целостта на жп инфраструктура. Той призова Община Пловдив, която е собственик на съоръжението, да предприеме незабавни действия за обрушване на компрометирания бетон и мазилка в зоната на жп линията и за укрепване на висящите електрически кабели. Според него е наложителен цялостен ремонт на пътното съоръжение, какъвто не е правен от неговото построяване през 60-те години на миналия век.

Зюмбилев посочи, че от администрацията са изпратили две писма до Общината. От там са отговорили, че ще предприемат незабавно обезопасяване на участъка, но общината не разполагала със средства за цялостна реконструкция на надлеза. Областна администрация – Пловдив ще окаже съдействие при извършване на необходимите действия за обезопасяване и ремонт на пътното съоръжение, каза още Зюмбилев.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *