Нов завод във Враца открива турска компания за автомобилни компоненти

г. Автор
завод

„Теклас – България“, част от турската група Teklas, официално откри нов завод във Враца. Инвестицията е на стойност 20 милиона лева.

В новия завод са наети 300 души. „Теклас“ вече има у нас четири завода в Кърджали, по един в Крумовград и Момчилград.

С инвестицията на „Теклас“ се формира нова индустриална зона във Враца. Парцелът от 70,5 дка за строителството на новия завод, беше закупен от „Теклас“ преди около 3 години за близо 460 хил. лева.

„Направената инвестиция е крачка напред за българската икономика. Това ще доведе до модернизацията на страната ни. Компанията увеличава иновативната си дейност и се превърна в ключов играч в автомобилния сектор в света. Благодаря за добрите условия и социалната икономика, която фирмата предоставя на служителите“. Това подчерта президентът Румен Радев при официалното откриване на новия завод на „Теклас“ във Враца.

В промишления гигант на Кърджали, в който се произвеждат части за автомобилната промишленост, работят над 3000 души. Там се намира и най-големият Научно-изследователски център на дружеството.

Компанията притежава общо четири сертификата за инвестиция клас „А“ от Българската агенция за инвестииции към Министерството на иновациите и растежа (през 2016, 2017, 2019 и 2021 г.) по Закона за насърчаване на инвестициите за изграждане на заводите в Кърджали, Крумовград и Враца. Общият размер на инвестициите по сертифицираните проекти до момента е около 50 млн. лева.

Дружествата на „Теклас“ са специализирани в производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за горивните, охладителните и спирачни системи за много световно известни автомобилни компании, сред тях и такива с най-новите електрически и хибридни модели.

Компанията притежава собствени заводи в България, Турция, Сърбия, Китай и Мексико, а така също така и логистични центрове и офиси в Европа. „Теклас“ е с общ персонал около 7500 души.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *