Нова болница на „Сърце и мозък“ във Велико Търново

г. Автор
болница

Във Велико Търново ще има нова болница от групата „Сърце и мозък“. Очакванията са бъдещата клиника да отвори врати през 2026 година.

Болничното заведение, което ще се намира на ул. „Магистрална“ ще разполага със 177 легла и в него ще се оказва медицинска помощ в няколко направления – нервни болести, съдова хирургия, хирургия, гастроентерология, неонатология, педиатрия, ортопедия, травматология, акушерство, гинекология, образна диагностика, клинична микробиология, анестезиология и интензивно лечение.

Инвеститорите очакват до 2029 година броят на преминалите пациенти през болницата да достигне до 13 200 души, което означава приходи от Национална здравноосигурителна каса да достигнат до 10, 4 млн. лв.

„Независимо от наличие на заповед на министъра на здравеопазването за разрешаване на нови медицински дейности, лечебното заведение не може да изпълнява дейности преди получаване на разрешение за осъществяване на лечебна дейност след подаване на заявление и изискуемите документи със заповед на министъра на здравеопазването, когато се разрешат нови медицински дейности. Срокът за реализиране на прооекта, до който Специализирана болница за активно лечение по кардиология – Велико Търново, може да подаде заявление за промяна на издаденото разрешение за осъществяване на лечебна дейност, е до тридесет и шест месеца от съобщаване на заповедта на министъра“, коментира пред депутатите здравния министър – проф. Хинков.

Припомняме, че през лятото на 2022 г. тогавашният здравен министър – проф. Асена Сербезова отказа нова болница на „Сърце и мозък“ в Казичене. От болницата подадоха сигнал срещу министъра до прокуратурата и КПКНПИ за съмнения за корупция, злоупотреба със служебно положение, търговия с влияние и конфликт на интереси. Посочиха още, че докато от „Сърце и мозък“ чакат повече от година за разрешение, Сербезова е издала пет заповеди за нови дейности на други частни болници.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *