Ново осветление за 2 млн. лв. в Бургас

г. Автор
осветление

Осветлението в центъра на Бургас и три жилищни комплекса ще бъдe обновено. Общината ще кандидатства с проект за отпускане на средства от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Стойността на проекта е в размер на 2 милиона лева. Освен решение на проблема с тъмните участъци в жилищните комплекси, обновяването и има за цел и оптимизиране на енергийната ефективност на системата за външното изкуствено осветление на територията на Община Бургас. Това коментира кметът на града – Димитър Николов.

Предложението ще бъде гласувано на предстоящата сесия на общинарите. Става дума за три жилищни комплекса – ж.к. „П. Р. Славейков”, ж.к. „Лазур”, ж.к. „Зорница“ и за централната градска част.

С новото осветление ще се постигне най-малко 30% спестяване на първична енергия и ще се подобри значително нивото на осветеност по вътрешно кварталните улични мрежи в съответствие с нормативните изисквания.

Плануваните дейности в проектното предложение включват пълна подмяна на съществуващите осветителни тела с нови високоефективни източници на светлина, с повишени експлоатационни характеристики и повишена ефективност – светодиодни (LED) осветители от последно поколение.

Предвижда се също да бъде изпълнено и надграждане на автоматичната система за управление и контрол на уличното осветление в посочения обхват.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *