Строят аквапарк за 300 млн. долара в Узбекистан (Видео)

г. Автор
аквапарк

The Grand Serai ще включва набор от съоръжения от световна класа, включително воден парк за всички сезони, покриващ 20 хектара от общо 28 хектара, на който ще бъде разположен парка.

Освен него ще бъде изграден и увеселителен парк. Комплексът ще включва още хотел, търговска галерия, ресторанти и заведения за хранене. Една от характеристиките на комплекса ще бъде развлекателна плажна зона с изкуствено море.

Очаква се, че до 2030 г. комплексът ще обслужва 6,7 милиона души годишно. Тези оценки са направени въз основа на анализ на потенциална аудитория, живееща на 120 минути път с кола от тематичния парк.

Опитът на тематичните паркове по света показва тяхната висока доходност. Пазарът на развлекателни и тематични паркове в САЩ се очаква да нарасне от 23,77 млрд. USD през 2024 г. до 28,15 млрд. USD до 2029 г., движен от технологичните иновации, според анализаторската компания Mordor Intelligence. Например през 2022 г. Дисниленд Париж постави нов финансов рекорд, като спечели 2,4 млрд. EUR.

Инвеститор на Grand Serai е 49-годишният узбекски бизнесмен Джахонгир Артиходжаев.

Той започва пътя си с малък бизнес, който днес включва десетки успешни предприятия, които работят не само в Узбекистан, но и в чужбина.

Той е основател на J-United Group, която притежава значителен брой търговски марки. Сред основните активи на бизнесмена са Akfa Group, Artel и много други.Етикети:

Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *