Първото карго летище в Китай ще бъде пуснато до края на 2021 г.

г. Автор
карго летище

Летище Ъджоу в провинция Хубей ще бъде първото карго летище в Китай.

Това съобщи Жън Хун – инспектор от отдела за развитие на инфраструктурата към Националната комисия за развитие и реформи.

Капацитетът му ще достигне 3,3 милиона тона до 2030 г. Строителството на летище Ъджоу започна през втората половина на 2019 г. Въпреки известното забавяне поради настоящата епидемия, строителните работи вече са възобновени. Плановете са карго летището да бъде пуснато до края на 2021 г. или началото на 2022 г., съобщава „Радио Китай“.

На пресконференция за превенцията и контрола на епидемията Жън Хун заяви, че в отговор на недостатъците в развитието на въздушния транспорт, разкрити в усилията да се овладее епидемията, е нужно да се подобри инфраструктурата на гражданската авиация и услугите в сектора, за да се отговори на нуждите на хората за бързо и удобно пътуване и да се повишат уменията за гарантиране на въздушния транспорт като цяло.

Трябва да се развие интензивно инфраструктурата на летищата, като от една страна се строят летищни хъбове на световно ниво и международни авиационни възли, а от друга, да се изгради модерна, интензивна и екологична летищна система.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *