Построиха плаваща къща на 3D принтер(Видео)

г. Автор
3D принтер

Проектът Prvok е осъществен с 3D принтер като в него са внедрени съвременни решения, като „зелен покрив” и понижено изхвърляне на въглероден двуокис.

 3D принтер

Сега 3D къщата e в тестови период, свързани с качеството на производство. Плановете са 3D къщата да бъде пусната по р. Вълтава през август 2020 г.

„Отчитайки някои незначителни проблеми предизвикани от метеорологичните условия, ние успешно напечатахме къщата. Като се има предвид, че за втвърдяването на бетона са необходими 28 дни, ние дострояваме сградата – „зеления покрив”, подовете, вратите, прозорците и основните структурни елементи”, коментира ръководителят на проекта Михал Трпак.

Къщата е с разгъната застроена площ от 43 кв.м, като включва дневна, спалня и баня. Авторите на проекта споделят, че са били вдъхновени от подобни къщи в Нидерландия – жилището е отлично за отдих в селски региони, да двойки или малки семейства.

Известно е, че 3D печатът отдавна се използва в жилищния сектор. Така например в Дубай през 2019 г. беше завършено строителството на най-голямата сграда напечатана на 3D принтер.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *