Разрешителните за строеж в София надвишават 10-20 пъти ръста на населението

г. Автор
жилищни сгради

Според последните данни за ръста на населението на Столична община по години, се оказва, че новите жилищни единици са 11 пъти повече от прираста на населението за последната една година.

Интересен факт, е че ръстът на новите офис и административни сгради е с 20 пъти повече от естествения прираст на населението. Тъй като прираста на населението е 2691 души се оказва, че за всеки служител в нов офис ще се падат по 8 кв. м. площ.
Данните, по изчисления на investor.bg показват, че например през 2014 г. населeнието се увеличава с 6923 души, точно колкото жилищните единици (умножени по 2 за двама живущи) и офис площите са били за 10 433 служители.
Тройно повече са през последната година, в сравнение с 2007г. и 2008 г. са броят на разрешителните, издадени за строеж на жилища.

Официалната информация за прираст може да бъде изкривена, тъй като има хора, които живеят в столицата без регистрация, включително и такива, живеещи в чужбина. Графиките могат да претърпят изменение и от фактора стари сгради и жилища, които се събарят и на тяхно място се строят нови.
На пазара на офис площите може да се окаже, че почти половината от служителите ще работят в нови офиси. Оказва се, че вече много компании, които помещават своята дейност в частни сгради, ще имат възможност да се преместят в обособените нови офис площи.

Няколко могат да бъдат аспектите за увеличения ръст жилищни и офис сгради. На първо място са ниските лихви и сериозните инвестиции.
Но 2019 г. се очертава да е рекордна, защото разрешителните за жилищни сгради само за първото полугодие са за 6552 жилищни единици спрямо предния рекорд от 5505 жилищни единици за първото полугодие на 2018 г.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *