Разширенията на две детски ясли в София ще бъдат завършени в края на годината

г. Автор
детски ясли

Основната ни задача е да осигуряваме повече места за децата в детските градини. Програмата, която изпълняваме, е за децата между три и шест години. Заедно с това работим и да има места за децата в детските ясли. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по времена проверка на строителството на още една сграда към съществуващата детска ясла 35 – „Вълшебство“, в кв. „Стрелбище“, район „Триадица, цитирана от БТА.

Със строителството на детските ясли местата в детското заведение се удвояват от четири на осем групи.

До края на октомври строежът й се очаква да бъде завършен, а през ноември да бъде оборудвана, за да може през декември да бъде извършен прием на деца. Към сградата ще бъдат изградени и осем площадки за игра, ще бъде изграден и физкултурен салон. Едновременно със строителството на новата сграда е реновирана и старата, за да няма разлика между тях.

Яслата е специализирана и за деца със слухови проблеми, поясни още зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов.

До края на годината трябва да отвори врати допълнителна сграда на детската ясла 31 – „Палавници“, в район „Красно село“. Тя ще побира две групи, с което общо групите в яслата ще се увеличат до шест.

В момента в столицата се изграждат общо 25 детски градини и ясли; 12 от тях трябва да бъдат готови и да приемат над 300 деца през тази есен до Нова година.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *