Директорът на строителен контрол в София подаде оставка

г. Автор
строителен контрол

Директорът на дирекция „Общински строителен контрол“ в София – арх. Калинов подаде оставка. Това става ясно от публикация на столичния кмет Йорданка Фандъкова в официалния си „Фейсбук“ профил.

„Днес поисках обяснения от директорът на дирекция „Общински строителен контрол“ – арх. Калинов, за проверката за законността на два навеса, собственост на Пламен и Ирена Димитрови на ул. „Проф. Г. Павлов“ 21 в кв. „Гео Милев“. Получих обясненията за решението да прекрати проверката, както и оставката му, която приех“, пише Фандъкова.

Кметът съобщи, че е върнала за ново разглеждане акта на район „Слатина“, „които констатираха незаконно построени покриви върху постройките на покривната тераса“.

„С кмета на район „Слатина“ още по време на тяхната проверка разгледахме строителната документация. В проекта на сградата няма покриви върху издигнатите колонади. Проверката засяга действия на строителя на сградата през 2007 г.“, допълва Фандъкова.

„Фактите са такива каквито са, и никой няма интерес от това да бъдат прикривани и премълчавани“, заключава Фандъкова.

строителен контрол

До оставката на арх.Калинов се стигна, след като той узакони постройките на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев. През април „Контрол по строителството“ на столичния район „Слатина“ установи, че има проблем с терасата с барбекю на Георгиев и издаде акт за събаряне. Той обаче беше отменен със заповед на Калинов.

От Камарата на архитектите настояха не само за нова проверка за терасата на шефа на КПКОНПИ, но и проверка на дирекцията, която я е узаконила.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *