София изпревари Виена по поскъпване на имотите

г. Автор
имоти

Имотите в София поскъпват с по-бързи темпове от тези във Виена, Мюнхен и Женева. Това става ясно от данни на международна консултантска компания на пазара на имоти.

За година цените на жилищата в София са се повишили с 11,9%. С това София изпреварва не само Виена, която е един от най-добрите градове за живот в света, но и градове като Хамбург и Берлин.

От изследваните 150 града в 57 по света има ръст на цените на жилищата с повече от 10%. Начело на класацията е канадският град Халифакс с повишение на цените от 30,8%. След него са Измир (Турция) и Сеул (Южна Корея) където има ръст от 30 на сто.

Американският град Финикс и руската столицата Москва допълват топ 5, като за година поскъпването на имотите в тях е съответно с 29% и 28%. На следващите места са канадският Хамилтън и Сан Диего (САЩ), съответно на шеста и седма позиция, следвани от Санкт Петербург, най-големият град в Турция – Истанбул и канадската столица Отава. При всички тях, както и в турската столица Анкара и щатския Сиатъл ръстът на цените е над 25%.
Общо в 19 от градовете по света жилищата са повишили стойността си с над 20%, докато в цели 39 от тях повишението надхвърля 15 на сто.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *