В американския град Остин строят най-големия квартал с 3D жилища

г. Автор
3d жилища

Датската архитектурна фирма BIG, стартъп компанията ICON и американската строителна фирма Lennar започват през следващата година строежа на най-големия в света квартал от жилища, направени на 3D принтери.

Кварталът ще се намира в град Остин в американския щат Тексас и ще се състои от 100 къщи, които са проектирани така, че да отговарят изцяло на международните стандарти за строителство.

Сградите в бъдещия комплекс ще се изграждат с едрогабаритни принтери Vulcan. Благодарение на тях се постига икономия на материали и процеса на строителство не генерира отпадъци. За управление на принтера при строежа на сграда със средна сложност са необходими четирима работника, което също минимизира разходите.

Проектантите на бъдещия комплекс са убедени, че сградите ще издържат на екстремни атмосферни влияния, а дългосрочната им устойчивост може да се сравнява с тази на постройките от бетонни блокове. Идеята за създаване на ICON, която се занимава с разработване на големи принтери и строеж на жилища, възниква заради дефицита на домове в САЩ. Според статистиката става дума за нужда от 5 милиона нови жилища в страната.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *