Започна строителството на OKOL Lake Park край София

г. Автор
OKOL-Lake-Parks

Строителството на първа фаза от най-новия мащабен комплекс от типа Golf & Residential Community у нас – OKOL Lake Park започна на 1 август в землището на с. Горни окол, община Самоков.

Плановете са проектът да приключи в следващите две години.

На 30 км от София и 25 км от Боровец ще бъдат изградени голф игрище с клубна къща и академия, петзвезден хотел Pullman Okol Golf Resort & Spa с прилежащи брандирани къщи, линеен парк и жилищни зони с ваканционни и семейни имоти.

OKOL-Lake-Park

Главен изпълнител на строителството е „Маркан“ ЕООД, част от групата на „Маркан Холдинг“ АД, който е и основният инвеститор в OKOL Lake Park. Партньори по проекта са международни оператори с опит в изграждането и управлението на голф съоръжения като European Golf Design (EGD) и IMG, както и лидерът в хотелиерската индустрия Accor.

„Уверени сме, че в лицето на IMG успяхме да открием партньор, който не само да предостави необходимия качествен голф опит, но и да гарантира, че историята за развитието на това уникално място се разказва по целия свят. Имахме нужда и от премиум, силен курортен бранд като Pullman, за да съчетаем съвременния дизайн и архитектурата на комплекса с природата и запомнящите се моменти“, казва Валентин Каназирев, капиталов инвеститор и визионер на проекта.

Строителните дейности ще включват също още изграждането на цялостна инфраструктура, многофамилни сгради с ниско застрояване – студиа и лофтове, редови къщи, самостоятелни къщи и такива, проектирани по индивидуално задание, с гледка към язовир „Искър“ или Рила. Всички изброени проектови елементи ще бъдат завършени през 2022 г., като първите жители на комплекса ще могат да се нанесат в новия си дом още през лятото.

Проектът ще бъде създаден като модерен квартал, който предлага едновременно дом, работно пространство и възможности за активна почивка. Комплексът ще бъде изграден с грижа към околната среда, устойчивото развитие и здравословния начин на живот.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *