ARDEX представя система за полагане на басейни

г. Автор
ARDEX басейн

ARDEX представя още една иновативна и сигурна система за изграждане и ремонт на басейни. Тя включва система от материали с безкомпромисно качество.

За изравняване на основата се използва разтвора ARDEX АМ 100, който е подходящ за изработване на изравнителни слоеве под наклон и подобряване на подови повърхности от бетон и циментови замазки.

Заглаждането се извършва с ARDEX А 46 високоякостната шпакловка, която има широк спектър на приложение.

ARDEX басейн

След заглаждането следва полагане на епоксидния грунд ARDEX ЕР 500, който е тиксотропен, подходящ за хигроскопични и плътни основи на открито и закрито и може да се нанася с четка, валяк или шпакла. При бетон и цементови замазки ARDEX EP500 може да се използва като бариера срещу покачваща се капилярна влажност и остатъчна влажност до максимум 6%.

ARDEX басейн

Хидроизолация ARDEX S 2-K PU е подходяща за високи натоварвания под плочки и плочи за вътрешно и външно приложение, за стенни и подови повърхности под плочки и плочи в термални и плувни басейни, помещения с душове и мокри помещения, на балкони и тераси, в обществени кухни, мандри, бирарии, предприятия, обработващи месо, мазнини и риба, както и в хартиената, кожената и текстилната индустрия. Тя е на полиуретанова основа, с висока еластичност и водоплътност до 5 bar. ARDEX S 2-K PU е пригодена за класове на натоварване от влага W1, W2, W3, W4, W5 и W6 съгласно ÖNORM B 3407.

ARDEX басейн


Ъглите се обработват с ARDEX SW 90 S 2-K. Вътрешни ъгли също се залепват с хидроизолацията ARDEX S 2-K PU.

След това се пристъпва към залепване на новата настилка с ARDEX X 77 Microtec – еластично лепило за полагане на плочки от фаянс, теракота и гранитогрес, бетонни плочи и плочи от естествен камък при вътрешно и външно приложение. Голяма сигурност се постига чрез допълнително усилване с фазер. По този начин се компенсират напреженията на срязване, подобрява се якостта на сцепление, редуцират се силите на деформация.

ARDEX е най-сигурното решение, когато търсите първокласно качество за Вашия басейн.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *