Битови термопомпи въздух-вода Samsung Eco Heating Systems

г. Автор
термопомпи

Термопомпите Samsung Eco Heating Systems (EHS) са кулминацията на дългогодишни изследвания в това какво трябва да представлява една термопомпа „въздух-вода“.

Лесни за монтаж, с ясни настройки и най-важното – те са най-изгодното решение за нуждите на едно домакинство за отопление, охлаждане и битова гореща вода(БГВ).

Основни предимства на термопомпите Samsung EHS:

– Екологично чист хладилен агент R32 – с нулев потенциал за разрушаване на озона (ODP) и по-нисък потенциал за глобално затопляне (GWP);
– Висок коефициент на енергийна-ефективност;
– Ниско ниво на шум – с опция за намаляване на шума от външното тяло до 35 dB;
– Отопление до -25°C;
– Запазване на 90% от капацитета на машината в режим отопление при -10°C;
– До 65°C температура на изходящата вода;
– Опция за Wi-Fi управление;

Част от широката функционалност на термопомпите Samsung EHS са:

– възможността за управление на две температурни зони (подово отопление и радиатори);
– контролиране на съществуващи ел. котел, нафтов котел или друг вид източник на топлина;
– възможност за подвързване към фотоволтаични панели;
– Wi-Fi свързаност и възможност за управление през мобилни устройства, чрез Samsung SmartThings.

Термопомпите Samsung EHS „въздух-вода“ се разделят в следните категории:

– Моноблок – единично външно тяло, до 16 kW на фреон R32;
– Сплит – външно и вътрешно тяло с фреонова връзка между двете. По този начин се избягва пълненото на инсталациите с пропилен-гликол. Този модел се предлага до 9 kW с фреон R32 и от 12kW до 16kW с фреон R410A.
– Технология Time Division Multi (TDM) – комбинация от хидромодул и тела на директно изпарение работещи с фреон R410.

Всички изброени модели се предлагат с или без вграден водосъдържател за БГВ. При избор на термопомпа с водосъдържател, същият може да бъде 200 или 260 литра, според нуждите на домакинството.

термопомпи

Моноблок и сплит термопомпените системи на Samsung се предлагат и в разновидност с вътрешен обемен водосъдържател за БГВ и вграден помпен възел – Climate Hub.

Climate Hub се предлага в два варианта на водосъдържатели с обем от 200 и 260 литра, както и с възможност за вграден, резервен водонагревател с мощност 4kW или 6kW.

S-Checker Mobile App – мобилното приложение на Samsung, ви предоставя изключителна лесна и бърза възможност за първоначален пуск и настройка, както и за последващо сервизиране.

термопомпи

Иновационната система на Samsung Time Division Multi позволява един външен модул да работи с две функционалности. Интелигентното управление редува работните режими между въздух-вода и въздух-въздух, както и когато е необходимо. Тъй като се ползва един външен модул, това спестява разходи за инсталиране и позволява по-ефективното използване на пространството.

Технологията Samsung TDM е първата по рода си в Европа. Тя ускорява подгряването на помещенията, чрез комбиниране на различни крайни отоплителни елементи. Технологията TDM предоставя на потребителите изключително гъвкав подход, за контролиране на микроклимата в сградата.

Подовото отопление е добре познато, като оптимално решение, за реализиране на отопление при висок вътрешен комфорт в помещенията, но е с висока инертност. След включването му, са необходими от 4 до 8 часа, за да се достигне топлинен комфорт в отопляемото помещение.

Използването на системата TDM осигурява по-късо време за първоначално затопляне на помещенията в зимен период, чрез подгряване на въздуха посредством вътрешни тела на директно изпарение, в допълнение към подовото отопление.

Със своята високоефективна технология термопомпите Samsung EHS са мощно, екологично и икономично решение за микроклимат, който отговаря на различните нужди на потребителите през цялата година.

Доверете им се!
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *