Хибридни системи за възобновяема енергия от Ховал

г. Автор
Термопомпа Hoval Belaria ® fit

Термопомпа Hoval Belaria ® fit – икономична и подходяща за всеки голям проект

Необходимата отоплителна и охладителна мощност на една сграда се определя от сезонните температурни колебания. Belaria® fit оптимално адаптира капацитета си към съответната потребност благодарение на модулиращата инверторна технология на компресора и вентилаторите. Той се характеризира с по-равномерна работа, включва и изключва по-рядко. Като единичен агрегат достига мощност от 53 и 85 kW. Възможни са каскади до 16 термопомпи. Belaria® fit работи с устойчив хладилен агент R32.

Енергийна ефективност

Използваната инверторна технология има възможност да модулира мощността в диапазона от 40% до 100%. Така по оптимален начин Belaria® fit синхронизира своята отоплителна и охладителна мощност към конкретната ситуация, а консумацията на енергия от компресорите и вентилаторите се намалява при работа с частично натоварване.

Термопомпа Hoval Belaria ® fit

Хидрофилното покритие на пластините на изпарителя гарантира по качествено  почистване, по висока ефективност на топлообмена и минимизиране на времето за размразяване. Едновременно с това покритието защитава изпарителя от корозия и морска вода.

Всичко това и заедно с хладилния агент R32 води до висока ефективност. Belaria® fit постига висок сезонен коефициент на полезно действие (SCOP 4.0) и клас на енергийна ефективност A++.

Възможност за модулация

Модулната концепция на Belaria® fit дава възможност за ефективна работа в широк диапазон на производителност, адаптирана към конкретните потребителски потребности: тя може да работи в каскади до 16 термопомпи. Например, четири каскадно свързани Belaria® fit могат да осигурят завидно голям диапазон на модулация 1:9.

Монтирани в каскада, термопомпите Belaria® fit предоставят по-голяма експлоатационна надеждност и гъвкавост на модулната система, което е от особено значение при решенията за обновяване на системите. Хибридните системи, в които каскада с термопомпи Belaria® се допълва от газов кондензен котел за максимална мощност, предлагат особено добри параметри при съотношения цена/производителност.

Устойчива

Belaria® fit работи с хладилен агент R32. Този хладилен агент се смята за решение, което ще бъде употребявано в бъдеще с оглед на благоприятните си свойства за опазване на околната среда. Капацитетът на охлаждане на R32 е много висок – приблизително 1,6 пъти по-голям от този на хладилния агент R410A.  Това на практика означава, че термопомпата постига висока производителност в режим на охлаждане и режим на отопление.

Хибридни системи с възобновяема енергия

Ефективна хибридна система за високи мощности: Belaria® fit и коднезнен газов котел UltraGas®

С помощта на Belaria® fit могат да се конструират хибридни решения с екологични и икономически предимства, които отговарят на нормативните изисквания за необходимия дял възобновяема енергия.

Чрез използването на Belaria® fit в хибридна система, например заедно с котел UltraGas® , имате възможност да постигнете годишно покритие с възобновяема енергия над 80% при 50% от отоплителната мощност.

В допълнение към ефективната, модулна и икономична работа на Belaria® fit, клиентите имат възможността да получат останалите компоненти на отоплителната система директно от производителя – Hoval.

За повече информация относно новия продукт, свържете се с консултант на Hoval 0700 20 755 | office.bg@hoval.com.
Посетете и харесайте страницата ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *